• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Novosti

naslovna nastavljaju se ulaganja u putnu infrastrukturu rekonstrukcija puta krnjesevci vojka 1Nova aktuelna kapitalna investicija koju, kao u cilju nastavka uređenja i rekonstrukcije lokalnih puteva sprovodi rukovodstvo staropazovačke Opštine, je i rekonstrukcija važnog putnog pravca Stari Banovci – Krnješevci. Važno je naglasiti da Opština Stara Pazova, ovu vezu sa međunarodnim autoputem E70, samostalno finansira unapred planiranim sredstvima iz budžeta, što je jedan od retkih slučajeva među opštinama u Republici Srbiji. Na opšte zadovoljstvo meštana, nakon radova u Staroj Pazovi i Vojki, putarske mašine se se preselile u Krnješevce.

naslovna novi podvizi pazove van granica srbijeVišečlana delegacija Opštine Gazi Baba iz Severne Makedonije boravila je u trodnevnoj poseti opštini Stara Pazova od 13. do 15. decembra, što je rezultiralo potpisivanjem sporazuma dve privredno kompatibilne opštine o međusobnoj saradnji na svim poljima. Opštinsko rukovodstvo nastoji da stvara dobre odnose sa svim lokalnim samoupravama kako u Srbiji tako i van granica naše zemlje, a koji su u interesu daljeg razvoja, unapređenja privrednog ambijenta, primene proverenih primera dobre prakse i znanja, a samim tim i boljeg života svih njenih građana, istakao je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, prilikom prijema delegacije.

naslovna sertifikat za povoljno poslovno okruzenje opstini stara pazovaKrajem oktobra meseca Opština Stara Pazova je na svečanosti održanoj u Dubrovniku (Republika Hrvatska) dobila Certifikat, kojim se potvrđuje da je i ovoga puta ispunila kriterijume Programa certifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi. Certifikate dodeljuje Regionalna mreža za povoljno poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi, koja okuplja više od 20 partnerskih organizacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Srbije, a na događaju je ozvaničeno i proširenje ove platforme.

naslovna otvoren 15 regionalni sajam privredeSa 1.300 privrednih društava i više od 3.000 preduzetnika Opština Stara Pazova ostvarila je za sedam meseci ove godine robnu razmenu od skoro milijardu evra, a vodeće mesto po ekonomskim rezultatima među lokalnim samoupravama nastojaće da kruniše dobijanjem statusa Grada, rečeno je danas na otvaranju 15. Regionalnog sajma privrede. Otvarajući sajam, na kome je svoje proizvode i usluge u Kompleksu sportsko-rekreativnih bazena u Novoj Pazovi, ponudilo više od 100 izlagača, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalni saradnju i lokalnu samoupravu AP Vojovdine Aleksandar Sofić ukazao je da opština Stara Pazove ima status prve kategorije razvijenosti lokalne samouprave po parametrima Vlade Srbije, a da iz godine u godinu podiže standarde.

naslovna sajam 2022 vestU četvrtak i petak na bazenima između Stare i Nove Pazove održava se 15. Regionalni sajam privrede.

naslovna u cetvrtak 29 septembra pocinje 15 regionalni sajam privredeU sredu, 21. septembra u prostorijama novoizgrađenog kompleksa nemačke kompanije „MTU Maintenance“, vodećeg svetskog proizvođača avio motora i globalnog igrača u avioindustriji, održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen ovogodišnji, 15. po redu, Regionalni sajam privrede. Opština Stara Pazova i Regionalna privredna komora Sremskog okruga organizuju u četvrtak, 29. i petak 30. septembra Regionalni sajam privrede u prostoru Kompleksa sportsko-rekreativnih bazena između Stare i Nove Pazove.

naslovna jos novih radnih mesta za staropazovcane kompanija transfera ulozila 14 miliona eura 1U nedelju, 11. septembra u najperspektivnijoj industrijskoj zoni u opštini Stara Pazova, otvoren je jedan od najvećih logističkih centara na Balkanu. Domaća kompanija „Transfera“, u objekat od 30000m2 uložila je 14 miliona evra i on je završen u rekordnih devet meseci. Pored ove investicije, kompanija „Transfera“, koja broji 360 otvara novih radnih mesta, među kojima i 100 mladih inženjera, najavila je nastavak izgradnje logističkog parka, čija je sledeća faza radova predviđena za sledeću godinu.

naslovna opstina misli i na potrebe domacinstava1U Vojki su u toku radovi na asfaltiranju ćuprija, koje su oštećene prilikom rekonstrukcije puta koji spaja Podunavlje sa Krnješevcima. Kako bi se građanima izašlo u susret, rukovodstvo Opštine je napravilo mogućnost, sa izvođačem radova, da svi prilazi i sve ćuprije mogu da se asfaltiraju i urede u dužini od 5 metara od puta kod svakog domaćinstva na pomenutom putnom pravcu. Ovo je deo najvećeg infrastrukturnog projekta Opštine Stara Pazova u poslednjih 50 godina, a građani mogu, ukoliko žele, da doplate za dodatno uređenje parking mesta i trotoara.

naslovna gostovanje predsednika rekonstrukcija puta stari banovci vojkaUređenje putne infrastrukture u opštini Stara Pazova prioritet je u ovoj godini. Lokalna samouprava je ozbiljno shvatila ovaj zadatak, što pokazuje i činjenica da je za veliki projekat rekonstrukcije putnog pravca Stari Banovci – Krnješevci budžetom planirano 980 miliona dinara. O napredovanju radova, za Radio-televiziju Vojvodine govorio je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović.

naslovna opstina stara pazova donirala vozila za skolu anton skalaPredsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, uručio je u utorak, 10. maja, ključeve novih Folcvagenovih vozila direktorki Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Anton Skala“ Stara Pazova, Tanji Todorović.

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije