• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Sportski savez opštine Stara Pazova, podržava i podstiče preko 4000 mladih sportista i sportskih radnika koji kroz sportske aktivnosti u svojim klubovima neguju vrednosti kao što su: etika, fer-plej i poštenje, zdravlje, izuzetna sportska dostignuća, karakter i obrazovanje, radost i zabava, timski rad, posvećenost, poštovanje pravila i zakona, poštovanje sebe i drugih, hrabrost, zajednica, solidarnost.

Na teritoriji opštine Stara Pazova funkcioniše 51. sportska organizacija u različitim sportskim granama: 9 fudbalskih klubova, 6 odbojkaških klubova, 3 rukometna kluba, 7 košarkaških klubova, 2 stonoteniska kluba, 8 šahovskih klubova, 4 karate kluba, 3 aero kluba, 2 streljačke družine, ragbi klub, klub dizača tegova, kik boks klub, atletski klub, gimnastički klub i veslačko - kajakaški klub, koji takmičenja sprovode u kategorijama pionira, kadeta, juniora, seniora u ženskoj i muškoj konkurenciji, kao i dva granska saveza, opštinski fudbalski savez i košarkaški savez.

Sportski savez opštine Stara Pazova pored svojih raznovrsnih, redovnih aktivnosti uvek pridaje posebnu pažnju i pruža odgovarajuću podršku programima i potrebama koji su namenjeni mladima, a koji afirmišu i popularišu sport kao važan činilac ljudskog razvoja.

Sportski savez

Za finansiranje sportskih organizacija izdvajaju se značajna finansijska sredstva i to za takmičenja sportskih klubova, održavanje i korišćenje sportskih objekata. Na teritoriji opštine ima ukupno 32 sportska terena (otvorenog i zatvorenog tipa).

Sportski savez je angažovan na realizaciji školskog, opštinskog, okružnog, međuokružnog i republičkog takmičarskog nivoa učenika osnovnih i srednjih škola po posebnom planu Ministarsva prosvete i sporta. Takmičenja se organizuju u 11 sportskih disciplina (streljaštvo, stoni tenis, plivanje, atletika, gimnastika, košarka, odbojka, rukomet, mali fudbal, kros RTS, smučanje).

Važno je naglasiti da sportske organizacije i udruženja posebnu brigu u sportskim aktivnostima posvećuju najmlađima; odnosno da osiguraju da sistem takmičenja uzima u obzir posebne potrebe dece u razvoju i da daje mogućnosti za gradaciju bavljenja sportom - od rekreativnog do visoko takmičarskog (učešće mlađih kategorija na ranim takmičenjima).

Sedište: Bela zgrada, trg dr Zorana Đinđića, 22300 Stara Pazova,
Telefon: 022/310-170 lok 204

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije