• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Opština Stara Pazova je poznata i po višestrukoj saradnji, kako sa Opštinama u Sremu i našoj zemlji, tako i sa lokalnim samoupravama van teritorije Srbije.

Ova saradnja se pre svega zasniva na privrednoj razmeni iskustava, a zatim i na saradnji u oblasti kulture, turizma i sporta, kao i upoznavanje sa najrazličitijim aspektima pozitivne prakse u upravi jedne lokalne jedinice vlasti.

Pre svega Opština Stara Pazova aktivno sarađuje sa svim Opštinama sremskog regiona (Inđija, Ruma, Irig, Sremska Mitrovica, Pećinci, Šid) sa kojima je u više navrata, na ime različitih vidova saradnje, potpisala protokole čiji su rezultat više značajnih, uspešno realizovanih projekata, kao i tradicionalnih privrednih i kulturnih manifestacija. Važno je naglasiti da ova saradnja doprinosi i izuzetno uspešnom povezivanju pomenutih opština u sprovođenju projekata od nacionalnog značaja, odličnoj zajedničkoj saradnji sa nadležnim ministarstvom i Vladom Republike Srbije, uz cilj da se održi kontinuitet i u godinama koje dolaze.

Pored povremene saradnje sa drugim gradovima i Opštinama širom zemlje, posebno ozvaničenu saradnju Opština Stara Pazova ima i sa Opštinom Mionica, zatim u sličnom obliku i sa Opštinom Novi Beograd, a posebnu saradnju u kulturno-sportskom domenu ima sa Opštinom Kosovska Kamenica.

Zahvaljujući tradicionalnoj i istorijskoj povezanosti sa Republikom Slovačkom, kao i prijateljskim i rodbinskim odnosima, Opština Stara Pazova se pobratimila sa opštinama Podunajskog mikroregiona Republike Slovačke Miloslavov (Miloslavov), Dunajska Lužna (Dunajska Lužna), Hamuljakovo (Hamuliakovo), Kalinkovo (Kalinkovo), Most pri Bratislave (Most pri Bratislave) i Rovinka (Rovinka). Ova saradnja se naročito ogleda i u prenošenju iskustava ovih lokalnih samouprava stečenih u pripremnom periodu za pristupanje Slovačke Evropskoj Uniji, čija je i članica od 2004. godine.

U bližem okruženju, u prekograničnoj saradnji, Opština od 2010. godine ima sporazum sa Vukovarsko-srijemskom županijom, između ostalog u cilju organizovanja adekvatnih projekata za predpristupne fondove Evropske unije. Ova značajna saradnja nastala je kao plod višegodišnje saradnje Opštine sa pomenutom županijom i predstavnicima opština sa ovog dela teritorije Republike Hrvatske.

Na prošlogodišnjem sajmu privrede Đorđe Radinović predsednik opštine Stara Pazova i Fric Blasnik gradonačelnik austrijskog grada Leopoldsdorf potpisali su protokol o saradnji u cilju izgradnje prijateljskih odnosa i uspostavljanja međunarodne saradnje na svim poljima između dva grada.

Opštinska uprava nastoji da stvara dobre odnose sa svim lokalnim samouprava, a koji su u interesu daljeg razvoja, unapređenja privrednog ambijenta, primene proverenih primera dobre prakse i znanja, a samim tim i boljeg života svih njenih građana.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije