• Facebook page
 • Twitter page
 • YouTube page
 • RSS
 • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Odeljenje za privredu vrši upravne i stručne poslove iz oblasti privrede, daje projekcije budućih kretanja i učestvuje u izradi strategije ukupnog privrednog razvoja opštine.

Obavlja stručne i administratvne poslove koji se odnose na zadovoljavanje potreba građana u oblasti zanatstva, ugostiteljstva, trgovine, turizma i drugih privrednih delatnosti od interesa za opštinu.

Odeljenje je nosilac izrade predloga projekata i programa u oblasti privrede, posebno opštih i operativnih planova odbrane od poplave i leda i projekata iz oblasti javnih radova.

Odeljenje sarađuje sa nadležnim organizacijama u oblasti zapošljavanja.

Pruža tehničku pomoć pravnim licima i preduzetnicima pri registraciji privrednih društava i preduzetničkih radnji kod Agencije za privredne registre, dnevno ažurira baze podataka privrednih subjekata i izrađuje izveštaje o privrednim aktivnostima od značaja za opštinu.

Obavlja stručne, administrativne, tehničke i druge poslove na vođenju, koordiniranju i servisiranju poslova iz oblasti lokalnog ekonomskog razvoja, obavlja poslove marketinga i promocije lokalnog ekonomskog razvoja kroz javne nastupe Opštine i poslove vezane za unapređenje i promociju turizma.

Obavlja stručne, operativne, planske i organizacione poslove zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama.

Obavlja stručne i administrativne poslove u realizaciji poverenih poslova za potrebe Fonda za razvoj APV i Republike Srbije, kao i republičkih agencija.

Vrši i druge poslove u skladu sa zakonom, Statutom i odlukama Opštine, a po nalogu Predsednika opštine, načelnika Opštinske uprave i načelnika Odeljenja.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj (KLER)

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj osnovana je 02.04.2013. godine kao odsek u okviru Odeljenja za privredu. Cilj osnivanja KLER-a jeste podsticaj lokalnog ekonomskog razvoja, pojačan priliv domaćih i stranih investicija i porast životnog standrada stanovnika opštine Stara Pazova.

Ključni zadaci Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj su:

 • Promocija Opštine u zemlji i inostranstvu kao povoljnog mesta za ulaganje, poslovanje i život;
 • Informisanje potencijalnih investitora i postojećih privrednika o uslovima za poslovanje, mogućnostima za ulaganje i raspoloživim programima podrške;
 • Kontakti sa poslovnom zajednicom i njeno direktno podržavanje;
 • Priprema i praćenje sprovođenja projekata ekonomskog razvoja;
 • Redovno održavanje i unapređenje veze sa drugim lokalnim samoupravama i institucijama centralnih vlasti koje su zadužene za lokalni ekonomski razvoj;
 • Kreiranje i održavanje relevantnih baza podataka značajnih za poslovanje postojeće privrede i potencijalnih investitora;
 • Obavljanje stručnih i administrativno-tehničkih poslova za Privredni savet Opštine Stara Pazova.
 • Posete sajmovima i drugim manifestacijama iz oblasti privrede;
 • Izrada promotivnih materijala.

Načelnik odeljenja: Suzana Ilić

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije