• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

ŠOSO "ANTON SKALA"
Stara Pazova
Adresa: Karađorđeva 12
Telefon: 022/310-026
Elektronska pošta: anadrog@ptt.rs

Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Anton Skala" Stara Pazova se bavi kontinuiranom edukacija i rehabilitacijom dece sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom.

Škola je osnovana kao međuopštinska specijalna škola 1972 godine i dobija ime SOŠ "Anton Skala". Srednja škola je počela sa radom 1994 godine, i od tada nosi naziv Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Anton Skala". Jezik na kome se realizuje nastavni program je srpski, a neguje se i slovački jezik.

U okviru osnovnog obrazovanja Škola izvodi programe za decu sa lakom, umerenom i višestrukom mentalnom ometenošću i za decu sa autizmom. Program se realizuje kao poludnevna nastava, individualna nastava i produženi boravak. Postoje specijalizovani kabineti u kojima se odvijaju individualne aktivnosti: psihomotorne vežbe, logopedske vežbe i korektivno-preventivne vežbe i igre, kao i kabinet psihologa. Produženi boravak Defektološki tretman sprovodi se i u produženom boravku. Vannastavne aktivnosti: likovna sekcija, saobraćajna sekcija, sportska sekcija, slobodne aktivnosti.

Pored Stare Pazove, škola ima izdvojena odelenja i u opštinama Inđija i Pećinci.

Na nivou srednje škole izvodi se program za učenike sa lakom mentalnom ometenošću u vidu jednogodišnjeg osposobljavanja za rad kao i dvogodišnjeg i trogodišnjeg obrazovanja i to za obrazovne profile bravar i ručni tkač.

Program vaspitno-obrazovnog rada realizuju brojni različitih smerova - oligofrenolozi, somatopedi, logopedi, defektolozi, psiholozi, akademski slikar, inženjeri mašinstva i tekstilstva, profesor fizičke kulture, nastavnik TO i nastavnik fizičkog vaspitanja, inženjeri tehnologije, nastavnik praktične nastave.

U novije vreme otvoren je i moderno opremljen dnevni boravak "Iskorak" za pružanje podrške licima s posebnim potrebama nakon završenog školovanja.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije