• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Na više od 12 hektara zemljišta, na samo kilometar, od auto-puta Beograd-Novi Sad, kod petlje koja deli Staru Pazovu i Stare Banovci, sjaji velelepni sportski objekat, popularno nazvan Kuća fudbala.

Za nešto više od godinu i po dana na prostoru koji je nekada pokrivala trava i korov nikao je objekat koji je prava lepotica i predstavlja ponos svih građana Opštine Stara Pazova. Došao kao dar s neba, zahvaljujući političkom, ali u prvom redu ekonomskom i sportskom nervu koji je osetio tog 8. novembra 2008 godine, Goran Jović predsednik Opštine Stara Pazova kada je delegacija FS Srbije, na čelu sa Tomislavom Karadžićem, gotovo u očaju, došla na razgovor možda i u poslednjem pokušaju da dođe do svog doma, Nacionalnog sportskog centra.

Kuća Fudbala u Staroj PazoviKuća fudbala u Staroj Pazovi

Osetivši pravi trenutak za pravi projekat čelni ljudi Opštine Stara Pazova su shvatili da takvu šansu koja se pruža sada i više nikada ne sme propustiti, širom otvaraju vrata za izgradnju Kuće fudbala. Put od prvih razgovora do konačne izgradnje je bio nešto više od dve godine, a za to velike zasluge pripadaju i stručnim službama Opštine Stara Pazova koju su pokazali i dokazali da imaju i snage i moći i želje da za kratko vreme na svojim plećima iznesu izgradnju jednog takvog objekta. Stupivši u partnerski odnos sa FS Srbije Opština Stara Pazova je na dar dobila Sportski centar, koji će decenijama i decenijama koristiri fudblaeri, ali i ostali sportisti iz Srbije, pripremajući se za mnoga ili sva takmičenja koja ih očekuju. Konačno je naša reprezentacija dobila svoj dom, svoju kuću, koji s pravom nosi epitet jedan od najlepših u svetu. Više od 10 miliona evra uloženih u izgradnju Kuće fudbala se mora i sigurno će se isplatiti.

Ova nvesticija je dobila konačan oblik u vidu fascinantnog objekta sa 6 fudbalskih terena, od kojih dva sa veštačkom travom, a takođe dva terena imaju tribine, a svi imaju reflektore, sportskom halom, bazenom, teniskim terenima, hotelom, spa i velnes centrom, restoranima, pres centrom i konferencijskom salom. Sredstva koja su obezbedili FIFA, UEFA, Ministarstvo omladine i sporta u Vladi Srbije i FS Srbije nisu otišla u prazno, svi fudbaleri i sportisti Srbije dobili su sportski centar koji je tako blizu Beograda da za pola sata mogu da stignu do prestonice, aerodroma i gde god požele, a opet tako daleko da im ponudi neophodan mir i tišinu da se pripreme za sva iskušenja koja ih očekuju na borilištima. Opština Stara Pazova je dobila objekat koji joj može poslužiti na ponos, ali i širom otvoriti vrata za nova privredna ulagnja domaćih i stranih investitora, jer sve deluje tako blještavo i impresivno. danas ne možete otvoriti nijedne novine, TV i radio stanicu, bilo koji internet sajt a da na njemu ne nađete neku reč o Kući fudbala i da se ne pomene Stara Pazova. Sve to mora da se iskoristi i na ekonomskom i na sportskom planu. Sve to doneće mnogo veće interesovanje dece da se bave sportom. Stara Pazova, centar fudbalske Srbije, mesto okupljanja svih koji vole fudbal, sport, koji zrače pozitivnom energijom. I zato svi dobrodošli u Staru Pazovu, Opštinu širokog i toplog srca, Opštinu biznisa i sporta.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije