• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

SAVET ZA POPULACIONU POLITIKU

Od početka 2020. godine, na unapređenju populacione politike u Opštini Stara Pazova postoji i Savet za populacionu politiku, koji je osnovao predsednik Opštine Đorđe Radinović.

Zadaci Saveta su da prati stanje u oblasti populacione politike i o tome obaveštava predsednika Opštine, razmatra i predlaže mere za unapređenje populacione politike, ocenjuje efekte njihovog sprovođenja i razmatra i druga pitanja od interesa za sprovođenje populacione politike.

Staropazovačka Opština, osim poverenih poslova na ovom planu primenjuje i dodatne podsticajne mere za povećanje nataliteta. Osim roditeljskog dodatka za prvo, drugo, treće i četvrto dete i dečjeg dodatka, koji se isplaćuju iz budžeta Republike Srbije, finansijska pomoć porodicama sa decom se isplaćuje i iz budžeta Opštine Stara Pazova.

Porodici sa prvorođenim detetom isplaćuje se jednokratna finansijska pomoć u iznosu od 30% prosečne zarade u Opštini, prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa nadležnog za poslove statistike.

Nezaposlenim trudnicama i porodiljama iz budžeta Opštine isplaćuje se finansijska pomoć u iznosu od 10.000,00 dinara, u trajanju od 12 meseci od podnošenja zahteva, a najduže do navršenih godinu dana starosti deteta.

Od 2020. godine dete trećeg, odnosno svakog narednog reda rođenja iste majke čija porodica ima prebivalište na teritoriji opštine Stara Pazova i koje je upisano u predškolsku ustanovu, ima pravo na besplatan celodnevni, odnosno, poludnevni boravak u ustanovi. Odluka se odnosi na decu upisanu u predškolske ustanove „Poletarac“ i „Radost“. Ovo pravo na regresiranje troškova boravka priznaje se od dana podnetog zahteva do kraja kalendarske godine.

Prema ovoj Odluci porodica sa troje i više dece ima pravo na besplatan smeštaj trećeg, odnosno, svakog narednog reda rođenja bez obzira na uzrast prvog i dugog deteta. Do sada, ovu pogodnost mogla je da koristi samo porodica čije je svo troje ili više dece bilo istovremeno u predškolskom. Od ove godine besplatan smeštaj ima treće i svako naredno dete (narednog reda rođenja) ako su starija deca na bilo kom nivou u sistemu školstva, čak i ako su studenti.

KONTAKT:

Anđelka Mandić, predsednica Saveta

Nataša Mićić, zamenica predsednice Saveta (pomoćnica predsednika Opštine)

Vesna Jovanović, članica Saveta (sekretarka Skupštine opštine)

Rada Žugić, članica Saveta (direktorka Centra za socijalni rad opštine Stara Pazova)

Ivana Nenadić, članica Saveta (načelnica Odeljenja za društvene delatnosti)

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije