• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

P.U. "POLETARAC", Stara Pazova

Adresa: Vladimira Hurbana 13
Telefon: 022/310-223
Faks: 022/310-565

P. U. "POLETARAC" iz Stare Pazove je prva predškolska ustanova osnovana na teritoriji naše opštine. Postoji od 1973. godine. Sa radom se počelo u Staroj i Novoj Pazovi, sa 396 upisane dece. Ukupan broj zaposlenih, u prvoj godini je bio 25. U međuvremenu, rasli smo i razvijali se. U novembru 1990. godine otvaraju se jaslene grupe za decu uzrasta do tri godine. Danas, naša ustanova ima svoje objekte u Staroj Pazovi, Novoj Pazovi, Golubincima, Vojki i Krnješevcima. Ukupno 1320 dece upisano u 55 grupa, i 152 zaposlenih. Od toga, 28 medicinskih sestara, 74 vaspitača i 3 stručna saradika.

Broj vaspitnoobrazovnih grupa:

  • jaslene – 12
  • celodnevni boravak – 31
  • poludnevni boravak – 12

Vaspitnoobrazovni rad se realizuje na srpskom i slovačkom jeziku. Dnevno se, u kuhinjama u Staroj i Novoj Pazovi, pripremi u proseku oko 1800 obroka (doručak, užina, ručak). U više navrata, ustanova se predstavljala na stručnim susretima vaspitača, madicinskih sestara i stručnih saradnika sa stručnim radovima kroz koje su prikazani primeri dobre prakse iz našeg vrtića. Uključeni smo u projekat "Za čistije i zelenije škole". Posebne rezultate i pohvale ostvarujemo u oblasti dečjeg dramskog stvaralaštva. Ustanova podržava akreditovani program za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju: "Razvijanje timskog rada putem asertivnih veština u komunikaciji".

Naši saradnici:

SO Stara Pazova, vrtići, osnovne škole na teritoriji opštine, Dom zdravlja, Centar za kulturu, Centar za socijalni rad, Feniks, Nacionalno veće Slovaka, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku i demografiju, mediji ...

P.U. "RADOST", Novi Banovci

Telefon: 022/340-983 i 022/340-002
Internet prezentacija: http://puradost.org.rs/
Fejsbuk stranica: https://www.facebook.com/PU-Radost-Novi-Banovci-361717667359481/
Elektronska pošta: puradost@mts.rs i dvsarapasandra@gmail.com

Predškolska ustanova „Radost“ Novi Banovci, opština Stara Pazova je ustanova koja na svom putu razvoja ima mnogo iskustva u savladavanju izazova i postizanju kvaliteta u različitim kontekstima.

U našem okruženju smo prepoznati kao ustanova koja ima resurse i kapacitete da drugim ustanovama pruži podršku kroz proces horizontalnog učenja, te se već četvrtu godinu u našoj ustanovi odvija intenzivna stručna razmena kroz stručne posete drugih PU iz cele Srbije, kao i iz regiona.

Predstavnici naše ustanove se svake godine predstave sa primerima dobre prakse na različitim republičkim i regionalnim stručnim skupovima i konferencijama. Našim stručnim radovima svedočimo o stalnom stručnom usavršavanju i primeni stečenih znanja.

Projekat „Praćenje kvaliteta kroz interkulturalne interakcije“ realizovan je u okviru Erazmus + programa u 2018/19 godini kroz stečena iskustva u toku mobilnosti u vrtićima u Španiji i Danskoj i kroz proces disemenacije i implementacije stečenih saznanja, intenzivno smo gradili nove dimenzcije kvaliteta naše PU i otvorili nove perspektive razvoja.

Ustanova je osnovana 1986. godine i na početku je imala 15 vaspitnih grupa, a nakon 2000. godine se udvostručuje taj broj. Danas je to ustanova koja ima 38 vaspitnih grupa i listu čekanja koja broji desetoro dece. Pre 6 godina lista čekanja za upis brojala je preko 100 dece. U poslednje tri godine izgrađena su dva nemanska objekta sa kapacitetom od 12 vaspitnih grupa i iznajmljena tri privatna prostora da bi se odmogućilo da sva deca koja žele da se upišu u naš to i učine. Ovo je bio i jedan od razvojnih ciljeva u okviru našeg razvojnog plana. Druga važna cinjenica je da su sva deca iz osetljivih grupa, koja se prijave na konkursu upisana kao prioritet, te na taj način ustanova brine i razvija programe za svu decu. U okruženju smo prepoznati kao vrtić koji je bio otvoren i pre zakonske regulative za prijem dece sa smetnjama u razvoju i kreirao različite programe u tu svrhu.

Ono po čemu smo prepoznatljivi u okruženju jeste i naš program „Vrtić za svu decu“. Ovim programom nudimo mogućnost deci i roditeljima dece iz lokalne zajednice, koja nisu uključena u vrtić, da se uključe u neki od programa koja organizujemo na nedeljnom nivou.

Naša predškolska ustanova se fokusira na one pravce razvoja koji u osnovi imaju prepoznate potrebe roditelja i dece u našoj lokalnoj zajednici, na dobru i partnersku saradnju sa lokalnom samoupravom, što je vidljivo u aktivnostima izgradnje novih vrtića. Saradnja sa roditeljima je u našoj PU bio jedan od prioriteta. Roditelji naše ustanove su godinama unazad stekli mesto i ulogu u planiranju, realizaciji i evaluaciji naših programa. Jedan od poslednjih programa podrške porodicama jeste „Naša priča“ u okviru kojeg pružamo podršku roditeljima dece sa smetnjama u razvoju.

Tokom školske 2018/19 godine osnovan je klub roditelja i vaspitača i na ovaj način postali smo članica Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika koja u osnovi ima viziju zajedničkog i partnerskog rada na poboljšanju svih uslova kada je reč na sveukupnom razviju dece.

Dakle, naše jake strane su: kvalitet vaspitno-obrazovnog rada koji ima kontinuitet, osetljivost na potrebe dece i roditelja u našem okruženju, partnerska saradnja sa svim saradnicima vrtića, otvorenost PU da napravi promenu kada se razvojno za to pokaže potreba, izgradnja novih smeštajnih kapaciteta i savremena opremljenost koja obezbeđuje razvijanje željenih programa u radu sa decom i kolektiv koji je posvećen kvalitetu.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije