• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

SAVET ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima predviđeno je osnivanje tela za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima u svim lokalnim samoupravama na teritoriji Republike Srbije. Rešenjem Opštinskog veća oktobra 2020. godine formiran je novi saziv Saveta za bezbednost saobraćaja u cilju ostvarivanja saradnje i usklađenog obavljanja poslova u funkciji unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima, kao i iniciranja i praćenja preventivnih i drugih aktivnosti.

Zadaci Saveta su:
- da analizira i unapređuje sistem bezbednosti saobraćaja;
- da organizuje, odnosno sprovodi aktivnosti usmerene na unapređenje bezbednosti vozača i drugih učesnika u saobraćaju, kao i na unapređenje bezbednosti saobraćaja sa stanovišta vozila i puteva;
- organizuje, odnosno sprovodi preventivno-promotivne aktivnosti i kampanje usmerene na povećanje bezbednosti saobraćaja;
- sarađuje sa međunarodnim i regionalnim telima i institucijama za bezbednost saobraćaja;
- obavlja i druge zadatke vezane za unapređenje bezbednosti saobraćaja, utvrđene zakonom i drugim propisima.

U planu su brojne aktivnosti koje se odnose na podizanje svesti kod učesnika u saobraćaju, pre svega kod najugroženijih kategorija kao što su đaci, adolescenti, motoristi i biciklisti. Obezbeđena su sredstva koja će biti usmerena na uređenje zona škola, pešačkih prelaza, izgradnju saobraćajnih poligona za decu, nabavka zaštitne opreme za bicikliste i mopediste, kao i poljoprivrednike. Takođe, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Savet će organizovati brojne tribine i edukacije srednjoškolaca, ali i najmlađih učesnika u saobraćaju kroz projekat Pažljivkova smotra.

Predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja je zamenica predsednika opštine Marina Savić, dok je njen zamenik Zoran Lazić, načelnik policijske stanice Stara Pazova.

Kontakt: Jelena Pešić, sekretar Saveta za bezbednost saobraćaja i koordinator sa saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja 064/802-13-95.

Akcija "Javi se kad stigneš kući"

Aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja u cilju unapređenja bezbednosti ugroženih grupa učesnika u saobraćaju

Akcija Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije - Bezbednost pešaka

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije