• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna za narednu fazu izgradnje vodovoda u vojki opstina izdvaja 20 miliona dinara 1Predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, u četvrtak, 12. oktobra potpisao je ugovor o dodeli sredstava za nastavak izgradnje vodovodne mreže u Vojki. Naša lokalna samouprava je jedna od pet opština, kojima su odobrena sredstva po Konkursu za sufinansiranje izgradnje, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini na teritoriji Vojvodine, a ugovore im je u Vladi AP Vojvodine uručio Aleksandar Panovski, podsekretar Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Iz pokrajinskog budžeta za ove potrebe je izdvojeno više 480 miliona dinara, konkretno za 4. fazu izgradnje vodovodne mreže u Vojki potrebno je nešto više od 70 miliona dinara. Radovi na nastavku izgradnje vodovodne mreže kreću nakon okončanog postupka javne nabavke, potvrdio je prvi čovek staropazovačke opštine, Đorđe Radinović.

„Pokrajina nam je ovim putem obezbedila oko 50 miliona dinara, a ostatak od oko 20 miliona dinara ćemo finasirati iz opštinskog budžeta, tako da smo i ovaj projekat uspešno isplanirali, te će 800 domaćinstava u Vojki uskoro biti priključeno na vodovodnu mrežu. Vojka je jedino mesto u opštini koje nije imalo vodovodnu mrežu, domaćinstva su imala svoje bunare, decenijama se niko nije time bavio. Mi smo već jedan deo naselja priključili na vodovod, ovim sredstvima ćemo završiti 4. fazu, dok je 5. i finalna planirana za proleće, kada bi trebali da kompletiramo vodovod u Vojki“, izjavio je predsednik Radinović nakon svečane dodele ugovora u Novom Sadu.

Vojka, prema poslednjem popisu stanovništva, broji 5000 stanovnika. Ovim projektima u Vojvodini će biti izgrađeni novi vodni objekti, biće sanirani ili rekonstruisani postojeći kao i postrojenja za pripremu vode za piće, prvenstveno u ruralnim sredinama, što će značajno poboljšati kvalitet vode za piće.

Iz Pokrajine najavljuju da će već naredne godine povećati iznos sredstava za ove namene.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije