• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Izveštaj Opštinskog Štaba za vanredne situacijeU protekla dva dana u svim naseljima Opštine Stara Pazova nastavljene su aktivnosti u okviru pomoći ugroženim područjima i evakuisanim građanima kroz sprovođenje najrazličitijih aktivnpsoti. Štab za vanredne situacije uspešno koordinara sve službe i rapoloživo ljudstvo, kako bi se brzo i efikasno odgovorilo na apele, koji iz sata u sat stižu iz drugih opštinskih i gradskih Štabova, zbog neophodne pomoći u hrani, vodi, sredstvima za higijenu, pomoć u branjenju i utvrđivanju nasipa itd. Odluka Opštinskog Štaba je da na svaki apel reaguje najbrže moguće i shodno mogućnostima sa kojima se raspolaže u datom momentu, kao i kroz traženje podrške od strane institucija, kompanija ili privatnika kako bi se obezbedili ili otpremili tehnički uređaji i oprema poput pumpi, agregata i svega drugog što diktira situacija i što je je neophodno na licu mesta.

Za samo 48 sati u staropazovački Opštinski štab stigli su dopisi za spiskom neophodnih sredstava iz poplavljenih gradova, opština i mesta poput Lajkovca, Kosjerića, Požege, Smederevske Palanke, Šapca, Bajine Bašte itd. Na primer, po hitnom postupku i u pratnji članova Štaba kao nadzornih lica, juče je nakon ovakvih apela za Bajinu Baštu ospremljeno 1,5 tona hrane i sredstava za higijenu, zatim za Šabac je pripremljeno i otpremljeno više od 50 setova posteljina i dušeka uz sredstva za higijenu, pun šleper stočne kabaste i zrnaste hrane je pripremljen i transportovan u selo Bražljevac kod Obrenovca. Kao podrška odbrani nasipa u Sremskoj Rači organizovano je i nakon izuzetnog odziva građana, među kojima su bili i zaposleni Opštinske uprave, upućeno oko 150.

Pazovčana, koji su se nakon naporne, ali uspešne akcije u Staru Pazovu vratili u kasnim satima, oko ponoći.

Kao i do sada Opštinski štab, Crveni krst Stara Pazova i Dom zdravlja „Dr J.J.Zmaj“, javna preduzeća i sve službe danonoćno dežuraju, kako bi se adekvatno i u svakom momentu blagovremeno reagovalo i pomoglo u slučaju potrebe, ali i napravio efikasan plan za naredni dan. Mobilne medicinske ekipe za, do sada prihvaćene evakuisane građane vrše preglede i trijažu, a uputstvo je da se za dalje lečenje, evakuisani građani mogu obratiti u ambulante Doma zdravlja u svim mestima stropazovačke Opštine, gde će im po potrebi biti pružene sve zdravstvene usluge bez ikakve participacije za lekove.

DANAŠNJA SEDNICA ŠTABA

Na današnjoj sednici Opštinskog Štaba odlučeno je da se danas i narednih dana pripreme, do sada sakupljena hrana i voda, i pošalju u sva mesta gde je neophodno i odakle je stigao apel za pomoć. Istovremeno deo svega što je humanošću građana sakupljeno biće odvojeno za lica, koja su smešteni na teritoriji naše Opštine.

Predočena je i analiza stanja sa vodostajem Dunava na kritičnim tačkama u Opštini i utvrđeno, da se prema podacima stručnjaka iz nadležnih službi, vrh poplavnog talasa očekuje za tri dana, kao i da je neophodno u cilju odbrane pripremiti oko 3000 vreća za pesak, kao i spisak dobrovoljaca koji će biti spremni za početak odbrane.

U toku dana, nakon još jednog hitnog apela Štabu za vanredne situacije Opštine Stara Pazova, u Sremsku Raču je upućena još jedna veća grupa od oko 100 dobrovoljaca, koju su najvećim delom činili radno sposobni - zaposleni u javnim opštinskim preduzećima, Opštini, Centru za socijalni rad i korisnici socijalne pomoći Centra.

EVAKUISANA LICA - PRESEK

Brojno stanje evakuisanih lica na teritoriji naše Opštine, prema poslednjem preseku iz večernjih sati je 163 i to: Stara Pazova – 47 lica, Nova Pazova – 40, Novi Banovci – 28, Stari Banovci – 15, Vojka – 23, Golubinci – 4, Banovci-Dunav - 6.

Kao i u više navrata i ovog puta je Goran Vranješ, zamenik komandanta Opštinskog Štaba uputio apel svim evakuisanim licima da se, radi ukazivanja adekvatne pomoći i evidentiranja, prijave na telefone Štaba 311-999, ili kontakt telefone staropazovačkog Crvenog krsta 310-102, jer je utvrđeno da postoji mogućnost da se neka evakuisana lica nisu prijavila.

Kao i do sada, u slučaju nepromenjene situacije, Štab za vanredne situacije Opštine Stara Pazova je zakazao redovnu sednicu za naredni dan.

Pazovački neumorni dobrovoljci

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije