• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna strategija republike srbije da se status izbeglih lica resi obezbedjivanjem krova nad glavom do 2028 godineKako je pre nepunih mesec dana i najavljeno od strane predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, država će u kontinuitetu do 2028. godine, izgradnjom dodatnih stanova i drugim merama, koje sprovodi Vlada Republike Srbije i republički Komesarijat za izbeglice i migracije, obezbediti konačno stambeno zbrinjavanje za preostalih 8.860 izbegličkih i interno raseljenih porodica.

U cilju daljeg rada na realizovanju ovog strateškog cilja u opštini Stara Pazova boravila je komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije, Nataša Stanisavljević, i tom prilikom zajedno sa predsednikom Opštine Đorđem Radinovićem i njegovim saradnicima, definisala buduće korake i nove rokove za ozbiljan posao, koji predstoji do ostvarenja ovog zajedničkog poduhvata.

U opštini Stara Pazova su do sada obezbeđena stambena rešenja za 481 porodicu i to u vidu stambenih jedinica, građevinskog materijala, seoskih domaćinstava, montažnih kuća i ekonomskog osnaživanja. „Jedan od najvažnijih prioriteta u radu naše lokalne samouprave je podizanje kvaliteta života naših sugrađana. Nastojimo da merama i investicijama koje sprovodimo idemo ka svim target grupama stanovništva, od najmlađih do najstarijih. Posebno se zalažemo, da u saradnji sa svim relevantnim činiocima, najpre državom Srbijom, pomognemo u rešavanju stambenog pitanja za osobe i porodice, koje su se u našu Opštinu doselile. Do sada smo veoma uspešno, u sinergiji sa Republičkom Vladom i uz pomoć država donatora iz EU, pomogli mnogim porodicama da se skuće, a ovaj radni sastanak doprineće da, i u narednom periodu, nastavimo ka konačnom rešavanju stambenog zbrinjavanja pomenutih kategorija“, istakao je predsednik Radinović.

„Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije iz godine u godinu pomaže ugroženim porodicama izgradnjom i dodelom stambenih jedinica za najugroženije porodice. Na radnom sastanku sa predsednikom Radinovićem govorili smo o dosadašnjoj uspešnoj saradnji kao i o budućim planovima za zbrinjavanje izbeglica i interno raseljenih lica. Nastavljamo da uz pomoć države Srbije pružamo podršku opštini Stara Pazova, kako bi se obezbedio krov nad glavom svim porodicama. Međusobna saradnja i zajednički napori su ključ za postizanje zajedničkog cilja,“ rekla je komesarka Stanisavljević.

Rat na prostoru bivše Jugoslavije u prvoj polovini devedesetih godina prošlog veka, kao i etnički sukobi koji su mu prethodili na pojedinim žarištima, završio se progonom i izbeglištvom velikog broja ljudi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Za Srbiju su ova kretanja značila prihvatanje velikog broja stanovnika izbeglih u više talasa i različitog statusa, veliki broj porodica u izbeglištvu svoj novi dom osnovale su u opštini Stara Pazova. Zahvaljujući populaciji izbeglog stanovništva pojedine opštine, naročito u Vojvodini znatno su uvećale svoje stanovništvo: Šid, Inđija, Sremski Karlovci, Stara Pazova i dr.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije