• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna opstina ce u skladu sa utvrdjenim stetama na terenu obezbediti pomoc ugrozenimaNakon olujnog nevremena, netipične jačine za ovo podneblje, koje je teritoriju opštine Stara Pazova pogodilo prošle nedelje, opštinski štab za vanredne situacije, predvođen predsednikom opštine Stara Pazova, Đorđem Radinovićem, doneo je odluku da se na teritoriji opštine proglasi vanredna situacija.

Šteta od superćelijske oluje praćene jakim udarima vetra i većom količinom padavina na objektima je velika, građani se za pomoć mogu javiti na opštinski broj telefona: 022/311-999. Sve komunalne službe su na terenu i već narednog dana uklonjena su stabla, granje i ostaci crepova sa ulica. Radi se i na saniranju oštećenja na elektromreži, sve kvarove i štete na nadzemnoj elektroenergetskoj mreži građani mogu da prijave na broj telefona: 022/471-963.

Prema informacijama iz staropazovačkog Doma zdravlja, noć nakon nevremena u službu hitne pomoći primljeno je petnaestak pacijenata sa lakšim povredama usled pada crepova, granja, lomljenja stakala na automobilima i sl.

Predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Dušanka Golubović obišli su staropazovački atar, koji je pretrpeo veliku štetu usled nevremena. Najveća šteta je na usevima u Starim Banovcima prema Novoj Pazovi, gde su usevi suncokreta skroz uništeni, dok je na nekim parcelama vetar delimično oborio biljke suncokreta i kukuruza.

Plastenici su takođe pokidani, a oštećene su u velikoj meri i povrtarske kulture. Dušanka Golubović, državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je u razgovoru sa ratarima istakla da predstavnici Ministarstva obilaze sve regione zahvaćene olujnim nevremenom i da je veoma važno da sa jedinicima lokalnih samouprava nakon sagledavanja štete odreaguju na adekvatan način. U Opštini Stara Pazova je formirana Komisija za procenu štete u poljoprivredi.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije