• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna opstina stara pazova pohvaljena od strane mdulsMinistar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio je ove nedelje opštinu Stara Pazova kako bi obišao Jedinstveno upravno mesto - Pisarnicu, koja je među pionirima jednošalterskog sistema u Srbiji i u koje je MDULS investiralo 8,5 miliona dinara.

Martinović je podsetio da je JUM sistem namenjen za pružanje povezanih usluga građanima i privredi, te da je cilj saradnja organa uprave i njihova apsolutna orijentisanost ka korisnicima.

„Jedinstveno upravno mesto u Staroj Pazovi je jedno od najlepših i najfunkcionalnijih u Srbiji, a zahvaljujući funkcionisanju JUM-ova, kao i aplikacijama koje su dostupne na portalu eUprava, građanima su ušteđeni milioni sati čekanja u redovima. Naglasio bih da je Srbija, prema podacima Svetske banke, trenutno na 4. mestu u Evropi po stepenu digitalizacije u oblasti javne uprave. Srbija je ispred Nemačke i Velike Britanije, što jasno pokazuje koliko smo kao država napredovali“, istakao je Martinović.

Pohvalivši opštinsko rukovodstvo, ministar je naglasio da je Stara Pazova jedna od najrazvijenijih opština i da bi ostale jedinice lokalne samouprave trebalo da se ugledaju na ovaj sistem opravljanja. „Na čelu Stare Pazove je aktivan i požrtvovan predsednik. U Staroj Pazovi imamo veliki broj fabrika, domaćih i stranih investitora, mali broj nezaposlenih. Opština Stara Pazova skoro da nema problema“, naglasio je Martinović.

„Ono čemu težimo je da, u potpunosti u svemu što je naša dužnost kao lokalne samouprave, pomognemo našim građanima, da unapredimo usluge i servise, kako bi sve bilo u skladu sa vremenom u kome živimo. Briga o boljem standardu za život građana je naš prioritet, za to smo tu i za to smo dobilio njihovo poverenje. Radna poseta gospodina ministra Martinovića veoma znači jer smo i na ovom ličnom nivou razmotrili nekoliko važnih stavki u okviru posla, te funkcionisanja naše lokalne samouprave, ali i tesnije saradnje na liniji Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave – Opština Stara Pazova, koja će se, u bliskoj budućnosti, ogledati u realizaciji par važnih infrastrukturnih projekata“, zaključio je predsednik Đorđe Radinović.

Prilikom svoje posete ministar Martinović je, između ostalog, održao i sastanak sa predsednikom opštine Đorđem Radinovićem i njegovim saradnicima.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije