• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna u cetvrtak 29 septembra pocinje 15 regionalni sajam privredeU sredu, 21. septembra u prostorijama novoizgrađenog kompleksa nemačke kompanije „MTU Maintenance“, vodećeg svetskog proizvođača avio motora i globalnog igrača u avioindustriji, održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen ovogodišnji, 15. po redu, Regionalni sajam privrede. Opština Stara Pazova i Regionalna privredna komora Sremskog okruga organizuju u četvrtak, 29. i petak 30. septembra Regionalni sajam privrede u prostoru Kompleksa sportsko-rekreativnih bazena između Stare i Nove Pazove.

Značaj sajma ovog karaktera, kao izuzetne prilike za brojne poslovne kontakte i unapređenje privredne saradnje preduzeća i proizvođača, istakao je u svom govoru predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović.

„Zahvalni smo na činjenici da je kompanija ovakvog renomea, kakav uživa na svetskom nivou MTU, odlučila da posluje i izgradi postrojenje upravo u našoj industrijskoj zoni. Pored činjenice da će zahvaljujući njima naša i ovako razvijena privreda krenuti još jače da se razvija i širi, moram spomenuti i njihovu pomoć na polju obrazovanja. Hvala vam i na gostoprimstvu za najavnu konferenciju za predstojeći Sajam, jer zaista, ne treba nam jača reklama, nego vaša podrška i učešće na našem Sajmu privrede, koji svake godine okuplja sve veći broj kako izlagača, tako i posetilaca. Mi kao opština postajemo polako lider u regionu, jer imamo najnižu stopu nezaposlenosti (manje od 3%) i svakim danom imamo sve više privrednih društava i preduzetničkih radnji, koje uspešno posluju, a poslednjih deset godina postali smo centar i sedište poslovanja i vodećim stranim kompanijama. Godine 2013. u stalnom radnom odnosu bilo je oko 9.400 građana naše Opštine, danas taj broj iznosi blizu 25.000 zaposlenih, mi o ovome veoma vodimo računa, značajno je kako za naš lokalni budžet, tako i za ulaganja u infrastrukturu što bolji život samih građana.“

Na konferenciji se obratio i generalni direktor kompanije „MTU Maintenance“, Rajner Beker, pohvalivši koncept Sajma na kome svake godine učestvuje veliki broj kompanija i proizvođača iz raznih oblasti industrije, uz posebno isticanje činjenice da je Stara Pazova atraktivna destinacija za investitore i idealno mesto za pokretanje i razvijanje biznisa.

Regionalni sajam privrede biće otvoren za sve zainteresovane građane, koji će besplatno moći da obiđu brojne štandove od 10 do 17 časova u četvrtak, 29. septembra i u petak, 30. septembra. Svečano otvaranje Sajma predviđeno je za prvi dan sa početkom u 11.00 časova, a u ovogodišnjem programskom delu posebnu pažnju privlači Sajam zapošljavanja, koji će biti održan drugog sajamskog dana od 11.00 do 13.00 časova.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije