• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna opstina ugostila predstavnike svetske sahovske organizacijeOpština Stara Pazova u subotu, 05. marta, ugostila je predstavnike Svetske šahovske federacije (FIDE), predstavnike Šahovskog saveza Srbije i šahiste, učesnike „Grand Pri 2022“ turnira, u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije. Drugi turnir FIDE „Grand Pri“ serije svečano je otvoren početkom marta u Beogradu, u sali Doma garde na Topčideru, čime je Srbija postala epicentar šahovskih dešavanja. Među gostima u Staroj Pazovi bio je i Lukaš Turlej, potpredsednik FIDE, koji se zahvalio predsedniku Opštine Stara Pazova, Đorđu Radinoviću, na divnom gestu i gostoprimstvu.

Slobodan dan na turniru, 16 šahista, iskoristili su da obiđu terene i ostale brojne sadržaje Sportskog centra FSS, a predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, istakao je da je velika čast biti domaćin šahovskim velemajstorima iz celog sveta, naglasio je da šah kao sport postaje sve popularniji kako u svetu, tako i u našoj opštini.

„Velika je čast biti domaćin svetskim velemajstorima u šahu. Nadam se da ćete danas uživati sa nama u Sportskom centru, a mi ćemo se potruditi da se osećate kao kod kuće. Šah je danas sve popularniji, sve više dece i u našim školama pokazuje interesovanje za ovaj umni sport. Kao što znate, naša opština je iznedrila i vašeg reprezentativca, najboljeg šahistu Srbije, Aleksandra Inđića. U svim naseljima naše opštine postoji po jedan šah klub, a mi kao lokalna samouprava uvek smo pomagali i uvek ćemo pomagati i podržavati sve sportove među kojima i šah“, izjavio je za medije predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović.

Predsednik Šahovskog saveza Srbije, Dragan Lazić, zahvalio se predsedniku opštine na kvalitetno organizovanom danu za šahiste. Bila je ovo prilika i da se odigraju revijalni mečevi između šahovske reprezentacije Srbije i reprezentacije FIDE. Slobodan dan za šahiste obeležio je i revijalni fudbalski meč u kojem su se igrači i organizatori FIDE Grand Prija suprotstavili fudbalskim veteranima Crvene Zvezde. Utakmica je završena rezultatom 4:4, pošto su veterani Crvene Zvezde pristali da uđu u “FIDE tim” kako bi snage bile uravnotežene.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije