• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna delegacija grckog ostrva krf u prijateljskoj poseti predsedniku radinovicuPredsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović primio je u petak, 12. novembra delegaciju uprave grčkog ostrva Krf u prostorijama opštinske uprave. Ovo je uzvratna, druga poseta predstavnika ovog grčkog ostrva, koje sa Srbijom spajaju istorijski događaji, ali i sadašnja veoma uspešna saradnja sa Opštinom Stara Pazova koja traje deceniju.

U delegaciji ostrva Krf bili su dr Dimitros Metalinos, predsednik Skupštine ostrva Krf, veliki poznavalac evropske i balkanske istorije, Adonis Mamalos, potpredsednik gradskog hora grada Krfa, jednog od najboljih horova u Grčkoj koji neguje lik i delo upokojenog grčkog kompozitora i tekstopisca Mikisa Teodorakisa, Željko Popović, predsednik krfskog udruženja Grčko – srpskog prijateljstva.

Gospodin Metalinos je tokom razgovora sa predsednikom Radinovićem istakao da su Srbija i Grčka bratske zemlje, te je izrazio uverenje da će se dosadašnja saradnja proširiti u oblasti đačko – studentskih razmena, ali i na kulturnom planu.

„Dugi niz godina najuspešniji učenici staropazovačke opštine borave na ovom grčkom ostrvu, a po njihovim iskustvima, edukacija i programi koji se sprovode u okviru dvonedeljnog boravka, su od neprocenjivog značaja za dalji lični razvoj svakog deteta i bolje poznavanje istorije srpskog naroda. Njihovu sadašnju posetu iskoristićemo i za dogovore da se sadašnja saradnja proširi na svim poljima“, istako je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović.

Opština Stara Pazova je ovu posetu iskoristila i svojim građanima poklonila grandiozni koncert Simfonijskog orkestra „Mikis Teodorakis“ uz pratnju gradskog hora grada Krfa, koji su velikom broju zainteresovane publike priredili kulturno osveženje izvodeći dela osvedočenog prijatelja naše države i naroda, Mikisa Teodorakisa. Slušajući njegova neprevaziđena dela, podsetili smo se kako je ovaj veliki umetnik aktivno pružao podršku našem narodu kada mu je bilo najteže, hrabro se suprostavljajući onima koji su 1999. godine nasiljem pokušali da nanesu nepravdu malom, ali ponosnom narodu.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije