• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna poklon auto sedista za novorodjencadRoditeljima čija su deca rođena u periodu od 01. januara do 30. aprila ove godine, a koji su putem Javnog poziva o dodeli besplatnih auto sedišta Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Stara Pazova, odabrani za dodelu istih, danas je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović na gradskom trgu u Staroj Pazovi podelio nova auto sedišta, marke Nania.

Ovo je samo jedan od koraka koji opštinsko rukovodstvo preduzima u cilju podrške roditeljstvu kako bi se na teritoriji naše opštine trend povećanja nataliteta i dalje nastavio kretati uzlaznom putanjom. Danas je podeljeno ukupno 49 besplatnih auto sedišta, koji pripadaju grupi I, II, III za prevoz dece težine od 9 do 36 kg, poseduju sertifikat ECE R44 i imaju pet položaja naslona vidno prikazanih na sedištu. Pored uslova da je dete rođeno u prva četiri meseca ove godine, uslov za konkurisanje za dobijanje besplatnih auto sedišta bio je i da jedan od roditelja ima prebivalište na teritoriji opštine Stara Pazova.

„Nastavićemo i dalje da delimo besplatna auto sedišta za decu putem javnih poziva, kvartalno ćemo vršiti preseke spiskova novorođene dece na teritoriji naše opštine i sukcesivno dodeljivati auto sedišta, kako niko ne bi čekao. Naš cilj je da se u narednim godinama svako dete bezbedno vozi u automobilima“, izjavio je za medije, nakon dodele auto sedišta, predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović.

Prethodnih dana, auto sedišta su deljena i roditeljima u Belegišu, Starim i Novim Banovcima, dok je za petak, 10. septembar planirana dodela sedišta roditeljima u Novoj Pazovi, Golubincima i Vojki. Ovim Javnim pozivom biće dodeljeno ukupno 137 besplatnih auto sedišta, a početkom ove godine Opština Stara Pazova je takođe putem Javnog poziva dodelila 230 autosedišta za prvorođenu decu koja su rođena u 2020. godini.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije