• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna svih 615 djaka prvaka od opstine dobili nove udzbenike i pribore za polazak u skoluKako bi na što adekvatniji način pomogli rasterećenju kućnog budžeta roditelji, koji ove godine prvi put upisuju decu u osnovnu školu, Opština Stara Pazova je opredelila novčana sredstva za nabavku udžbenika za prvi razred, kao i za nabavku neophodnog školskog pribora za sve đake, koji po prvi put sedaju u školske klupe.

Prve radne nedelje nove školske godine, 615 učenika prvih razreda, koji su ove godine upisani u neku od devet osnovnih škola na teritoriji opštine, dobili su školske komplete knjiga i pribor.

Predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, srećan početak školovanja poželeo je učenicima prvih razreda u osnovnim školama u Starim Banovcima i Belegišu, pri čemu im je podelio udžbenike i pribor.

„Uspešne opštine nema bez nataliteta, u uspešnoj opštini nisu prazne školske klupe, zato ćemo mi i dalje pomagati i obezbeđivati besplatne udžbenike i neophodan pribor za učenike prvih razreda. Vi ste naša budućnost i u vas vredi ulagati. Ja vam želim da vam školovanje prođe u najlepšem sećanju, da budete uspešni i u školi i u životu“, glasi čestitka predsednika Radinovića koju je prilikom srdačnog susreta uputio đacima prvacima.

Pored prvog čoveka staropazovačke Opštine, predsednika Đorđa Radinovića, srećan početak školovanja i uspeh u daljem obrazovanju, uz prigodno druženje sa prvacima i njihovim učiteljima, poželeli su i ostali predstavnici lokalne samouprave u školama u svim mestima Opštine. Sa mališanima su se družili predsednica Skupštine opštine Nataša Mićić, pomoćnici predsednika Opštine Vojo Radanović i Nataša Milić Milaš, načelnica opštinskog odeljenja za društvene delatnosti Ivana Nenadić, član Opštinskog veća Radoje Blagojević, direktor JP Opštinske stambene agencije Vladimir Jovanović i šef kabineta predsednika Nemanja Stikić.

Višestruka podrška pazovačkim đacima

Da podsetimo, nabavka udžbenika i školskog pribora za učenike prvih razreda samo je jedan vid pomoći i podrške koju Opština Stara Pazova usmerava na obrazovanje. Svake godine, u zavisnoti od prioriteta, planom investicija u infrastrukturne radove, ulaže se u rekonstukcije ili sanacije školskih objekata. Nagrađuju se za svoj trud i zalaganje i najuspešniji učenici osnovnih i srednjih škola, kao i njihovi nastavnici i profesori vrednim nagradama, a osnovci koje nastavnička veća škola izdvoje kao najvrednije, nagrađuju se i petnaestodnevnim, edukativnim putovanjem na grčko ostrvo Krf.

Ni oni malo stariji nisu zaboravljeni, za sve mlade talente – studente, Opština svake godine raspisuje Konkurs za dodelu novčanih sredstava, a regresira se i prevoz učenika i studenata do njihovih obrazovnih ustanova.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije