• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna od 2013 do danas opstina nagradila oko najboljih 90 pazovackih ucenika putovanjem na krfKako je epidemiološka situacija ove godine dozvolila putovanja na grčko primorje, Opština Stara Pazova nije zaboravila najuspešnije učenike osnovnih škola. I ove godine uz saradnju sa Patrijaršijom Srpske Pravoslavne crkve, četrnaest najboljih đaka (7 iz prošle i 7 iz ove školske godine) otputovaće na grčko ostrvo Krf krajem avgusta meseca u okviru projekta „Stopama naših predaka“.

Deca iz staropazovačke Opštine, koju su po ostvarenim reztultatima birala, nastavnička veća osnovnih škola, pridružiće se grupi od oko 50-ak talentovanih učenika iz naše zemlje, Republike Srpske i Crne Gore.

„Stopama naših predaka“ je jedinstveni konceptualni projekat koji kroz rad sa talentovanom decom, na edukativan i praktičan način obrađuje temu tradicije, jezika, pisma i kulture, sa posebnim osvrtom na istorijski period Prvog svetskog rata i boravak naše vojske i naroda na ostrvu Krfu od 1916. do 1918. godine. Projekat vodi i realizuje zvanično glasilo SPC za decu „Svetosavsko zvonce“ od 2012. godine.

„Nagrada deci boravkom na Krfu ima za cilj da se, ovakvim gestom, pošalje poruka da se prepoznaje zalaganje i rad vrednih učenika, kao pozitivan primer u društvu i među mladima, kao vid ulaganja u budućnost i u generacije koje će uskoro biti važan faktor društva u celini“, istakao je predsednik opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović na juče održanom sastanku sa nagrađenim đacima i njihovim roditeljima.

Tokom trajanja projekta deca su smeštena u dečijem kampu. Koncept je takav da se jednog dana program odvija u kampu (radionice, istorijski bioskop, muzičke i pozorišne večeri, sportske aktivnosti, kvizovi), a svaki drugi se negde ide u obilazak kulturno - istorijskih spomenika i sprovode se akcije obnove i čišćenja postojećih i postavljanje novih spomen obeležja vezanih za događaje iz Prvog svetskog rata i života i rada naše države, vojske i naroda. Program dvonedeljnog boravka dece u kampu na Krfu objasnio je predstavnik Patrijaršije SPC, Dimitrije Stikić.

Deca za vreme svog boravka svakodnevno obilaze najlepše plaže ostrva Krf kao što su: Agios Gordios, Sidari, Kasiopi, Alati, Barbati, Guvija, Glifada. Život u kampu ima porodični duh i svi vode računa o kućnom redu i imaju konkretna zaduženja tokom boravka. Svo vreme u kampu su prisutni doktor, pedagog i čitav stručni tim, koji je na raspolaganju deci 24 sata. Ranije generacije nagrađivanih đaka govore kako su na ovom putovanju stekli nove prijatelje i zdrave životne navike tokom nezaboravnog doživljaja, kakav je bio boravak na Krfu.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije