• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna svecano otvorena manifestacija dani opstine stara pazovaU nedelju, 01. avgusta na gradskom trgu u centru Stare Pazove, svečano je otvorena dvodnevna manifestacija „Dani opštine Stara Pazova 2021.“, kojom se ove godine obeležava 60 godina od donošenja zakona po kojem je ukinut srez i formirana Opština Stara Pazova.

Manifestaciju, koju je sinoć posetilo više stotina građana, je svečano otvorio predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, podsetivši da je za obeležavanje Dana opštine uzet dan višedecenijske slave mesta Stara Pazova, Sveti Ilija.

„2018. godine odlučili smo da Opština Stara Pazova zaslužuje da ima manifestaciju tipa Dana opštine, zbog svoga sve većeg privrednog razvoja i zauzimanja sve bolje pozicije među razvijenim gradovima u Srbiji. Dan Svetog Ilije smo odabrali jer je to tradicionalna slava Mesne zajednice Stara Pazova, stanovnici ne samo Stare Pazove, nego i drugih mesta su navikli da tih dana Stara Pazova bude puna turista, brojnih koncerata, kulturno – umetničkih programa, šarenih štandova i raznih zanimacija za sve uzraste.“, izjavio je domaćin, gospodin Đorđe Radinović, nakon svečanog otvaranja manifestacije za brojne medijske kuće.

Za centralno mesto dešavanja odabran je gradski trg, dovoljno komotan da primi zaista veliki broj posetilaca. Ove godine, u skladu sa epidemijskim merama, osmišljen je skroman, ali veoma sadržajan program. Kulturni deo programa manifestacije je osmišljen kao „Pazovački korzo“ koji će na jednom mestu promovisati gastronomiju i istoriju jedne od privredno najrazvijenijih opština u Srbiji. „Pazovački korzo“ koji će prikazati duh starih vremena na moderan način, posetiocima će dati priliku da vide kako je večernje šetalište (korzo) u Staroj Pazovi izgledalo nekad, kako su se oblačili građani, šta se i o čemu pričalo na korzou. Istorijski artefakti pokazuju da je Stara Pazova i tada (šezdesete godine prošlog veka) bila izuzetno moderna i napredna opština, što će kroz rekonstrukciju priča svi posetioci manifestacije moći da vide.

Muzički deo prve večeri je predstavio uglavnom lokalne muzičke sastave i umetnike. Nastupili su etno pevačka grupa „Kolevka“, gradski tamburaški orkestar i bendovi „Laki keš“ i „Akustična soba“. Drugo veče nastupili su „Akustik trio“, Đorđe Čavić, vokalni solista i „Apsolutno romantično“ bend.

Drugi deo manifestacije, Svečana večera, isplanirana je kao neka vrsta sastanka u neposlovnoj atmosferi, kako bi opštinsko rukovodstvo sa brojnim zvanicama iz bratskih i prijateljskih opština i gradova, privrednicima i predstavnicima visokih državnih institucija razmenjivali iskustva, pričali o investicijama, projektima, problemima sa kojima se susreću u svakodnevnom radu i sl.

„Ono što mene kao predsednika Opštine posebno čini ponosnim jeste što je naša opština postala primer dobre prakse kada je u pitanju privredni razvoj, ali i rešavanje socijalnih problema, kroz stambeno zbrinjavanje najugroženijih građana. Upravo zbog toga brojne opštine i gradovi kako iz Srbije, tako i iz regiona, žele da se pobratime sa nama, kako bi im preneli svoja pozitivna iskustva iz ovih oblasti. I ove godine imamo veliki odziv gostiju na svečanoj večeri i veoma mi je drago što ćemo se ponovo družiti, jer smo prošlu godinu nekako izgubili zbog pandemije korona virusa.“, podvukao je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović.

Ove godine posetioci mogu da uživaju u razgledanju šarenolikih štandova i degustaciji lokalnih gastronomskih specijaliteta, a uz to da uživaju u ugodnoj muzici od 18:00 do 24:00 časa.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije