• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna uruceni ugovori za dodelu paketa gradjevinskog materijala za 29 izbeglickih porodica sa teritorije opstine stara pazovaRepublika Srbija je tokom devedesetih godina prošlog veka, usled raspada bivše SFRJ, pružila utočište za blizu 618.000 izbeglica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Opštinu Stara Pazova za svoj novi dom, u vihoru građanskog rata, odabralo je više od 30.000 izbeglica. Sve ove godine opštinsko rukovodstvo je na planski način, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, stambeno zbrinjavalo najugroženije izbegličke porodice.

Upravo sa ciljem da se građanima naše opštine, koji još uvek imaju status izbegličkih lica, što više pomogne u rešavanju stambenog pitanja, Opština Stara Pazova aktivno prati i učestvuje u svim projektima republičkog Komesarijata. Danas su u okviru potprojekta 9, Regionalnog stambenog programa, uručeni Ugovori o dodeli paketa građevinskog materijala (maksimalna vrednost jednog paketa je 9.000 evra, a minimalna 4.500 evra) za 29 izbegličkih porodica, koje imaju prebivalište na teritoriji naše opštine.

„Ponosni smo na sve što smo uradili da pomognemo ovim porodicama kada im je bilo najteže kako bi ostali na teritoriji naše opštine. Oni su svojom energijom i vrednim radom obogatili našu sredinu. Do sada smo učestvovali u brojnim projektima, koji su za cilj imali stambeno zbrinjavanje izbeglica, za izgradnje montažnih kuća, stanova, dodelu građevinskog materijala, kupovinu seoskih domaćinstava... Nastavićemo i dalje da se borimo da svi građani opštine Stara Pazova žive bolje, kao privredno razvijena opština trudićemo se da socijalni program podignemo na najviši nivo“, istakao je obraćajući se medijima, nakon dodele ugovora, prvi čovek staropazovačke opštine, Đorđe Radinović.

Događaju, koji je održan u skupštinkoj sali, uz poštovanje svih epidemioloških mera, su prisustvovali i zamenica komesara za izbeglice i migracije RS, Svetlana Velimirović, program menadžerka Delegacije Evropske unije u Srbiji, Brigit Kuhar, predstavnica Misije OEBS-a u Srbiji, Ružica Banda, kao i direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru, Dušan Kovačević.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna, stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije