• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna predsednik opstine stara pazova djordje radinovic tokom boravka na kim urucio pomoc srpskim mnogoclanim porodicamaPovodom obeležavanja 30 godina od osnivanja Opštine Zvečan, delegacija Opštine Stara Pazova, predvođena predsednikom opštine, Đorđem Radinovićem, proteklog vikenda posetila je ovu bratsku opštinu na Kosovu i Metohiji. Prvog dana boravka, predsednik Radinović je uručio humanitarnu pomoć za dve socijalno ugrožene, mnogočlane porodice.

„Motiviše nas pre svega ljubav prema našem narodu na KiM i osećaj da ovde žive naši ljudi, Srbi, koji se trude da opstanu i da normalno žive. Donirali smo novčanu pomoć za dve mnogočlane porodice koje žive u nezavidnoj situaciji, ovo je skroman dar, ali njima značajan. Ovim gestom želimo da im pokažemo da uvek ima ljudi koji misle na njih, saosećaju njihovoj borbi i iskušenjima. Srećan sam i zadovoljan da sa bratskom opštinom Zvečan iz godine u godinu imamo sve bolje odnose, i što negujemo ovo snažno prijateljstvo. Daće Bog da ovo bratstvo dve lokalne saouprave potraje i posle nas“, istakao je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, prilikom dodele pomoći.

Novčanu pomoć dobile su porodice Vuković i Ignjatović. Porodica Vuković ima desetoro dece i kao interno raseljena je živela u malom stanu u Kosovskoj Mitrovici. Uz pomoć Opštine Zvečan i Kancelarije za KiM Vlade RS, izgrađena im je kuća na imanju koje su kupili u selu Žitkovac. Porodica Ignjatović je takođe višečlana, neki od članova su teško bolesni, ali su ipak istrajni da ostanu i opstanu na Kosovu i Metohiji. Predsednik Opštine Zvečan, Ivan Todosijević, istakao je da je velika čast ugostiti braću i prijatelje iz opštine Stara Pazova, a zatim dodao: „Činjenica je da naš dragi prijatelj Đorđe kada dolazi u posetu, ne dolazi praznih ruku i uvek rado pomaže ugroženim sunarodnicima na KiM. Ja se još jednom zahvaljujem ovom lepom gestu naše bratske opštine i nadam se da će naše prijateljstvo i bratstvo trajati mnogo godina.“

Na veliki hrišćanski praznik Petrovdan, koji Opština Zvečan obeležava kao svoju Slavu, staropazovačkoj Opštini je učinjena posebna čast, a u pitanju je uručenje “Petrovdanske povelje” opštine Zvečan kojom je i simbolično još jdnom potvrđen bratski između dve lokalne samouprave, a na ruke Povelju je primio predsednik opštine Đorđe Radinović. Svečani trenutak ostaće upamćen po gromoglasnom aplauzu koji je, u znaj zahvalnosti, bio upućen upravo prvom čoveku naše Opštine.

Ovu značajnu nagradu dobili su još i Eparhija raško - prizrenska, Kancelarija za KiM Vlade Republike Srbije, potpredsednik Srpske liste Milan Radojičić, Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica i akademik prof. dr Zoranu Krivokapić.

Predsednik Aleksandar Vučić je proglašen za počasnog građanina ovog grada i pismom se obratio skupu u Domu kulture u Zvečanu. Do sada su ovo zvanje dobili Novak Đoković, Vladimir Putin, akademik Zoran Krivokapić ali i naš sugrađanin Jugoslav Kostić, poreklom iz Zvečana.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije