• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna predlozena inicijativa za osnivanje razvojnog centra u staroj pazovi u cilju uskladjivanja obrazovnog sistema za potrebe privredeNa nedavno održanoj sednici Privrednog saveta opštine Stara Pazova pokrenuta je inicijativa za osnivanje Razvojnog centra, koji za cilj ima usklađivanje obrazovnog sistema sa potrebama rastuće privrede u staropazovačkoj Opštini.

O ovoj veoma, u praktičnom smislu, značajnoj temi za našu Opštinu, bilo je reči i na ranijim sastancima predstavnika opštine Stara Pazova, Ministarstva prosvete i nemačke kompanije „MTU Aero Engines“, vodećeg svetskog lidera u servisu, održavanju, popravci i remontu vazduhoplovnih motora.

Upravo za potrebe ove kompanije, od sledeće godine, u staropazovačkoj srednjoj Tehničkoj školi biće otvoreni novi obrazovni profili po dualnom modelu:
– bravar – zavarivač
– operater mašinske obrade
a kompanija MTU će pomoći tehničko opremanje radionice za nastavu u cilju stvaranja adekvatnih budućih ljudskih resursa.

„Kompanija MTU danas ovde u Staroj Pazovi otvara istorijsku stranicu na lokalu, gde će svojim primerom pokazati kako se pravilno pripremaju novi kadrovi za nove moderne tehnologije i rad mladih u proizvodnji po najvišim standardima avio-industrije. MTU je odličan primer kompanije investitora, koja ume da se poveže sa lokalnom zajednicom, profesionalno i strateški za budući razvoj privrede i lokalnog tržišta kadrova za zaposlenje. Novi model obrazovanja i obuka kroz prasku u Tehničkoj školi će biti veliki korak za mlade ljude, koji žele da grade svoju karijeru i budućnost u svojoj Opštini, dobijajući zaposlenje u struci odmah po završetku svog obrazovanja“, zaključio je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, govoreći o aktuelnoj temi o kojoj je bilo reči na sastanku sa predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i privrednika sa teritorije opštine Stara Pazova.

Projekat sa kompanijom MTU je samo jedan segment u kome Opština aktivno učestvuje jer smo proteklih godina značajna sredstva izdvajali upravo u oblast školstva, želeći da pružimo maksimalno dobre uslove za naše đake. U slučaju ovog projekta pored podrazumevanih urbanističkih i administrativnih procedura mi smo kao Opština izradili i projekat za rekonstrukciju radionice Tehničke škole, koja počinje uskoro, a očekujemo i veliku investiciju izgradnje nove škole namenjene obrazovanju stručnih kadrova za privredu u opštini Stara Pazova.

Sednici Privrednog saveta, koja je održana u Sportskom centru FSS, prisustvovale su Marina Savić, zamenica predsednika Opštine Stara Pazova, prof. dr Gabrijela Grujić, pomoćnica ministra prosvete za dualno i preduzetničko obrazovanje i vaspitanje kao i zainteresovani članovi Privrednog saveta.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije