• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna jos 11 porodica izbeglickog statusa ubrojeno medju 330 porodica koje su zalaganjem opstine stara pazova dobile konacni krov nad glavom30. mart ove godine ostaće dugo u pamćenju za 11 porodica koje su se usled ratova na području bivše Jugoslavije doselile u opštinu Stara Pazova. Na ovaj dan pomenutih 11 porodica, kao učesnice Regionalnog stambenog programa, dobile su trajni krov nad glavom. Tim povodom predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović uručio je ugovore kojim se vlasništvo nad kućama porodicama pravno potvrđuje.

Opština Stara Pazova sa svojim rukovodstvom do sada je u podršci izbeglim porodicama da dobiju svoj dom, da dobiju stan u kome stanuju sa mogućnošću otplate nekretnine ili da izgrade svoj novi dom zahvaljujući paketima građevinskog materijala, pomogla više od 330 porodica i na to je na čelu sa predsednikom Radinovićem posebno ponosna. Na ovaj način pomenute porodice su konačno integrisane u društvo i mogu neometano da žive, rade i stvaraju kao i bilo koja druga porodica koja u opštini Stara Pazova ima svoj dom.

Da podsetimo koji su sve oblici podrške izbeglim porodicama ponuđeni i obezbeđeni u proteklih devet godina

1. Regionalni stambeni program (RSP) – Potprojekat 4 (2013. godina) – 30 stambenih jedinica u Golubincima (zakup sa mogućnošću otkupa)
2. Potprojekat 2 (2015.godine) – Kupovina 14 kuća sa okućnicom
3. RSP-Potprojekat 2 (2015.godina) – 20 paketa građevinskog materijala
4. RSP-Potprojekat 5 (2016.godina) – 38 paketa građevinskog materijala
5. RSP-Potprojekat 5 (2016.godina) – 137 stambenih jedinica u Staroj Pazovi (zakup sa mogućnošću otkupa)
6. RSP-Potprojekat 5 (2016.godina) – 30 stambenih jedinica za socijalno stanovanje
7. Montažne kuće – u okviru Potprojekta 2, 4 i 8 – 15 montažnih kuća
8. RSP- Potprojekat 7 (2018.godine) – Kupovina 10 kuća sa okućnicom
9. RSP-Potprojekat 9 (2020.godina) – 30 paketa građevinskog materijala

Doprinos staropazovačke lokalne samouprave u okviru pomenutih donacija porodicama je višestruk, jer je uspeh ovih višegodišnjih napora u mnogome zavisio od inicijative predsednika Opštine Đorđa Radinovića, odgovornog i ažurnog rada lica zaduženih za sprovođenje predviđenih aktivnosti, kao i Javnog preduzeća Opštinska stambena agencija Stara Pazova, koja je značajno učestvovala u složenoj realizaciji izgradnje stambenih jedinica u mestima Stara Pazova i Golubinci.

Važno je napomenuti da je sve što je realizovano u proteklih devet godina imalo podršku i finansijsku potporu Vlade Republike Srbije te je pored pomenutih stamebnih rešenja, uz sufinansiranje od strane opštine Stara Pazova, realizovano je još najmanje 120 stambenih rešenja za izbegla i prognana lica i oko 30 stambenih rešenja za interno raseljena lica sa područja Kosova i Metohije.

O Regionalnom stambenom programu

Regionalni stambeni program (RSP) predstavlja zajednički projekat Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

Cilj Programa je davanje sveobuhvatnog doprinosa rešavanju problema dugotrajnog raseljavanja najosetljivijih izbeglih i raseljenih lica, nastalih nakon sukoba na teritoriji bivše Jugoslavije u periodu od 1991-1995. godine, uključujući interno raseljena lica u Crnoj Gori od 1999. godine, pružajući im trajna i održiva rešenja za stambeno zbrinjavanje.

Regionalni stambeni program se finansira iz donatorskih sredstava kojima upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije