• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna medjunarodni dan seoskih zena obelezen u novim banovcimaU Novim Banovcima, povodom Međunarodnog dana seoskih žena, boravio je danas Zoran Đorđević, ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i tom prilikom se upoznao sa radom Udruženje žena "Mimoza" Novi Banovci. Ministra Đorđevića dočekao je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova sa svojim saradnicima, kao i predstavnice ovog udruženja.

Ministar Đorđević je ovom prilikom naglasio da je osnaživanje žena veoma važno za rad njegovog ministarstva i da je to jedan od razloga današnje posete naglasivši značaj uloge žena, koje rade i žive na selu i koje privređuju na svoj način. „Ekonomsko osnaživanje žena je važno kao segment, kao briga države i podsticaj njihovog ostanka na selu. Mi kao ministarstvo svake godine odvajamo sredstva za ekonomsko osnaživanje žena, to smo radili i ove godine i svakako to ćemo činiti i ubuduće. Važno je da napomenem da smo u fazi izrade Zakona o socijalnom preduzetništvu, koji će omogućiti da se posvetimo upravo ovoj temi."

Najavljujući pomenuti zakon ministar je istakao da je donošenje takvog zakona upravo najbolji način borbe protiv diskriminacije i borbe za rodnu ravnopravnost.

Obraćajući se prisutnima predsednik opštine Đorđe Radinović je rekao da je na ovoj teritoriji aktivno 10 Udruženja žena, koje lokalna samouprava aktivno pomaže i podržava. „Naša lokalna samouprava godinama unazad značajno pomaže svim udruženjima koja funkcionišu i svojim radom doprinose kvalitetu sadržaja kada je život naših građana u pitanju. Među njima su i svakako udruženja žena, koja vredno rade i danas smo videli samo deo toga što svojim trudom i radom stvaraju. Među sugrađanima naše Opštine imamo i žene koje su u privredi, neke do njih su i vlasnice poljoprivrednih gazdinstava, neke su aktivne u ugostiteljstvu i turizmu i mislimo da smo, uzevši u obzir činjenicu da među zaposlenima u lokalnoj samoupravi imamo i veliki broj žena, dobar primer kako se poštuje i kako se treba negovati i poštovati ravnopravnost i podjednaka angažovanost i zastupljenost oba pola."

Članice Udruženja žena „Mimoza“ Novi Banovci su ovom prilikom izložile svoje ručne radove, domaće proizvode, rukotvorine posvećene očuvanje tradicije Srema, a ovo je bila i prilika da predstave i svoje humanitarne aktivnosti, čime pokazuju značaj svog postojanja i delovanja na teritoriji staropazovačke Opštine.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije