• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna u cetvrtak 2609 na bazenima u novoj pazovi pocinje 13 regionalni sajam privredeOpština Stara Pazova i Regionalna privredna komora Sremskog okruga organizuju 13. Regionalni sajam privrede, koji će biti održan u prostoru Kompleksa sportsko-rekreativnih bazena u Novoj Pazovi u četvrtak, 26. i petak, 27. septembra 2019. godine, saopšteno je danas na konferenciji za novinare.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović ukazao je da ta opština "decenijama unazad prepoznatljiva kao privredno razvijena sredina, gde su iz malih zanatskih radnji do danas izrasle velike uspešne kompanije".

"Danas na teritoriji opštine posluje više od 1.000 preduzeća i više od 3.000 samostalnih radnji, s tim što ovde posluje i više od 100 stranih kompanija", rekao je predsednik Opštine Đorđe Radinović, a zatim zaključio: "Sajam je utoliko značajniji, ne samo zbog privrednika koji izlažu, već i zbog gostiju, koji će doći da se uvere šta sve privreda iz naše Opštine nudi".

On je naglasio da je sajam poprimio međunarodni karakter jer ima dosta izlagača iz regiona, ali i da će biti i gostiju iz evropskih zemalja. "To je za nas veoma značajno i pokazuje da se opština Stara Pazova privredno veoma razvila", rekao je Radinović.

Direktor PKS Regionalne privredne komore Sremska Mitrovica Predrag Mujkić i direktor kompanije InterCrown-Plastic Jovan Janković ukazali su na dobru saradnju sa Opštinom Stara Pazova, naglasiviši da je uzajamno razumevanje izuzetno važno i za razvoj lokalne privrede, ali i privrede Srbije u celini.

Na današnjoj konferenciji potpisan je Protokol o saradnji Opštine Stara Pazova i Regionalne privredne komore Sremska Mitrovica kojim su definisane međusobne obaveze u okviru realizacije ovogodišnjeg 13. Regionalnog sajma privrede.

Na sajmu će svoj proizvodni program i svoje usluge predstaviti privrednici iz oblasti metalne i plastična galanterija, prerade drveta, hemijske industrije, IT opreme, građevinarstva, tekstila, obuće, prehrambene industrije, mehanizacije, poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva.

Poslednjih nekoliko godina Opština podstiče, razvija i promoviše sve svoje postojeće turističke potencijale, posebno one u vezi sa rekom Dunav i njenim prirodnim bogatstvima, a očekuje se da će se, kroz manifestacije, aktivni i gastronomski turizam i kroz predstojeći Sajam, pomoći da se raspoloživi kapaciteti još efikasnije upotrebe u narednom periodu.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije