• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-pohvale-rukovodstvu-opstine-stara-pazova-za-ostvarene-rezultate-u-razvoju-sportaOpština Stara Pazova ugostila je u sredu, 3. aprila ministra omladine i sporta Vlade Republike Srbije Vanju Udovičića, koji je u društvu prvog čoveka Opštine Đorđa Radinovića, posetio teren i novu upravnu zgradu FK „Podunavca“ u Belegišu, gde je prisustvovao i treningu mlađih kategorija fudbalera kluba. Nakon razgovora sa upravom kluba i trenerima, seta penala i druženja sa decom, ministar Udovičić je dočekan u Novim Banovcima u školskoj sportskoj sali OŠ „Nikola Tesla“. Ministra je aplauzom pozdravila puna sala mladih sportista, a trening su održale odbojkašice ŽOK „Omladinac“. Ovde se ministar zadržao u razgovoru i druženju sa mladim sportistima, a uručena je i sportska oprema za treninge i oprema za salu.

Tema razgovora sa predsednikom Opštine, sportskim funkcionerima i sportistima bila je posvećena potrebi zajedničkog delovanja na daljem stvaranju još boljih uslova za dalji razvoj sistema sporta, ali i načinima za otvaranje nove perspektive mladih kroz njihov angažman i uključivanje.

"ŽOK "Omladinac" nekoliko godina u nizu ostvaruje sjajne rezulatate, kao i klubovi u svim disciplinama i kategorijama iz svih mesta staropazovačke Opštine. Ulaganja u razvoj sporta u kontinuitetu pokazuje efekat kroz brojne uspehe klubova na takmičenjima. Ovom prilikom bih zahvalio gospodinu ministru na ovoj poseti, koja nam puno znači i ohrabruje nas u našim naporima da još više i bolje ulažemo u razvoj svih sportova u našoj Opštini. U toku je nekoliko kapitalnih investicija koje će, nadamo se, u narednom periodu, pomoći Pazovi da iznedri još novih, velikih sportskih imena preko kojih će se i dalje prenositi dobar glas o našoj Opštini i našoj zemlji", zaključio je u svom obraćanju medijima, predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

“Uvek je korisno isticati primere dobre prakse, i mogu reći da je meni, kad je reč o omladini i sportu, lako kada dođem u Pazovu, kada razgovaram sa predsednikom opštine, jer predsednik Radinović je stavio u vrh svojih prioriteta i omladinsku politiku, ali i sistem razvoja sporta na teritoriji opštine Stara Pazova. Mislim da je to primer kako druge opštine treba da gledaju na mlade, na sistem sporta, jer daću vam jedan podatak koji je za svako poštovanje, a to je da svaka škola ima fiskulturnu salu, da svaki klub ima uslove za bavljenje sportom, svaki fudbalski teren je obezbeđen, ograđen, sređen i uredan. Takođe, svi klubovi imaju mogućnost da besplatno koriste sve hale, završava se takođe i nova hala, odakle su naše šampionke u školskom sportu koje su predstavljale državu na svetskom prvenstvu a pomenuo bi i kadetkinje koje su treće u Srbiji. Ova hala u kojoj oni treniraju dobiće do kraja godine skroz novi izgled, cela škola će se renovirati, a samim tim će odbojkašice kao i drugi sportisti dobiti idealne uslove za bavljenje sportom. Tako da, lako je kada se dođe u takvu Opštinu, i kada možemo da pričamo, kada su rešeni sitni problemi i kada možemo da pričamo o krucijalnim stvarima, poboljšanju sistema sporta i jačanju onih sportova koji nemaju dovoljnu zastupljenost kako u medijima tako i na republičkom nivou. Zbog toga, hvala predsedniku Opštine što posebnu pažnju posvećuje i manjim sportovima, što je za svako poštovanje“, izjavio je ministar Udovičić.

Da podsetimo, u sportsku infrastrukturu se u opštini Stara Pazova kontinuirano, planski i po prioritetima, ulaže još od 2012. godine i dolaska predsednika Radinovića na čelo lokalne samouprave. Zbog dosadašnjih sportskih rezultata i ulaganja, svrstavamo se među najuspešnije kada je sport u pitanju. Osim što je do sada izgrađena nova sportska hala sa kuglanom u mestu Golubinci, adaptirana dvorana u Staroj Pazovi, sportska sala u Vojki, obnovljeni svi tereni fudbalskih klubova uz postavljanje novih travnjaka i novih modernih zalivnih sitema, izgrađeni neophodni objekti za sportske klubove, obezbeđene nove tribine, lokalna samouprava finansira funkcionisanje i rad više od 70 sportskih klubova. Sportska oprema za sve klubove se redovno zanavlja, a kroz podršku su zastupljene sve kategorije sporta koje postoje u Opštini.

Krajnji rezultat i pozitivni pokazatelj je da se broj mladih, koji se opredeljuju za bavljenje sportom, postaje značajno veći, a osvojena mesta na nacionalnim i međunarodnim soprtskim tajmičenjima su, iz godine u godinu, sve brojniji.

Od aktuelnih kapitalnih investicija u oblasti sporta, toku 2019. godine, realizuje se izgradnja sportske hale u Starim Banovcima, koja će biti centralno mesto za sportiste iz Surduka, Belegiša i Starih i Novih Banovaca. Zatim, počinje izgradnja nove trenažne sportske hale u Novoj Pazovi, završava se i izgradnja nova dva sportska terena i upravne zgrade FK „Omladinca“ u Novim Banovcima, a nastaviće se i ulaganja u sve sportske sale pri školama, što je nastavak obnove nakon do sada urađenih novih parketa, rekonstruisanih mokrih čvorova, svlačionica u skoro svim školskim salama na teritoriji Opštine.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije