• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-poseta-ministarke-kulture-republike-slovacke-opstini-stara-pazova-i-skud-janko-cmelikOpština Stara Pazova je juče u prostorijama Slovačkog narodnog doma u Staroj Pazovi, ugostila delegaciju Ministarstva kulture Republike Slovačke, koja je boravila u trodnevnoj radnoj poseti Srbiji. Delegaciju je predvodila Ljubica Lašakova, ministarka kulture Republike Slovačke sa saradnicima, a među gostima naše Opštine su bili i predstavnici diplomatskog kora – ambasade Slovačke u Beogradu Nj.E. Dagmar Repčekova sa svojim zamenikom Igorom Vencelom.

Ministarka Lašakova je pre dolaska u Staru Pazovu bila u poseti Opštini Kovačica. Prijem u Slovačkom kulturno – umetničkom društvu „heroj Janko Čmelik“, je počeo obraćanjem Ljibuške Lakatoš, predsednice SKUD-a „H.J.Čmelik“ i NSSNM, da bi se potom obratili i predstavnici lokalne samouprave – predsednik SO Stara Pazova Goran Jović i predstavnici kulturnog života i slovačkih institucija u našoj Opštini.

Gostima su predočeni istorija i kulturni potencijali, dela uspešnih lokalnih umetnika, suživot dva naroda, nakon čega je upriličena proba folklora najmlađih, dece pazovačkih Slovaka. Delegacija je i obišla i prostorije ovog kulturnog zdanja.

"Za ova dva dana mog boravka uvidela sam, da nasleđe naših predaka, koji su se nastanili na ove prestore pre 250 godina, živi i danas. Često imam utisak da ni mi u Slovačkoj ne negujemo tradiciju, pesme, vezove i pozorište u takvom obliku kao što je to slučaj ovde", izjavila je Lašakova.

Cilj trodnevne posete ministarke kulture Republike Slovačke je proširenje saradnje u oblasti kulture i podrška Republike Slovačke očuvanju kulture Slovaka, koji žive u Srbiji, te je u tom pravcu i dogovorena konkretna razmena kulturnih programa.

Saradnja sa Slovačkom je veoma značajna za staropazovačku Opštinu, ali i na nivou dve države, ocenili su učesnici razgovora, a Lašakova će imati i zvanične razgovore sa pokrajinskim rukovodstvom u Novom Sadu, gde će posetiti i prostorije Saveta SNM.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije