• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-najava-saradnje-staropazovacke-opstine-sa-zilinskim-okrugom1Saradnja jedne lokalne sredine, jedne opštine sa opštinama iz prijateljskih zemalja spada u posebna dostignuća iz domena bilateralnih aktivnosti jedne lokalne samouprave. Opština Stara Pazova veliku pažnju posvećuje razvijanju saradnji sa opštinama i gradovima van teritorije Srbije, u nameri da na najbolji način predstavi raznolikost, nasleđe i kulturu ovih prostora, bogatu tradiciju Srema, sport i privredu.

Saradnja sa Opštinom Bela iz Republike Slovačke, je počela pre tri godine kroz aktivnosti u oblasti kulture, a sada se na inicijativu iz Žilinskog okruga Republike Slovačke očekuje proširenje i na ostale okolne opštine. Žilinski okrug je značajan industrijski, logistički, turistički i kulturni centar.

Prijem za delegaciju iz Slovačke je održan u zgradi Opštine i bio je prilika da se gosti, a posebno gospodin Milan Laurenčik, potpredsednik Žilinskog okruga, koji je u poseti prvi put, upoznaju sa potencijalnima, privredom i znamenitostima staropazovačke Opštine. Nakon razgovora sa domaćinom - predsednikom Opštine Đođem Radinovićem, predsednikom SO Stara Pazova Goranom Jovićem i njihovim saradnicima, gosti su zaključili da je opština Stara Pazova primer multietničke sredine, koja može da se ponosi sa tradicionalno lepim odnosima svih zajednica koje složno žive na jednom prostoru.

„Ovog puta moj konkretan predlog je da ostvarimo saradnju u oblasti umetnosti, jer mi imamo veliki broj galerija gde možemo organizovati izložbe slika i skulptura, kako bi naši ljudi mogli da se upoznaju sa umetničkim delima, koja nastaju ovde u Srbiji, u opštini Stara Pazova“, istakao je Milan Laurenčik.

Matuš Krajči, predsednik Opštine Bela, koji je u više navrata bio gost u Pazovi je naglasio da je iznad svega cilj lepa saradnja između naša dva naroda. „Posebno nam je zadovoljstvo što upravo za Staru Pazovu možemo da kažemo da je ovo mesto gde se osećamo kao kod kuće“, dodao je Krajči.

„Na nivou država postoji veliko prijateljstvo, a kod nas, na našem lokalnom nivou, je to evidentno kroz ostvarene kontakte i izuzetno korektan odnos sa velikim brojem opština i gradova iz Republike Slovačke i to sa nekim lokalnim samoupravama traje i više decenija. Ostvarili smo uspešnu saradnju u oblastima kulture i sporta, a ne izostaje ni saradnja na ekonomskom, odnosno privrednom planu. Upak možemo da zaključimo da negovanje odnosa i vreme koje je potrebno posvetiti međusobnim susretima i razgovorima najpre utiče na razvoj saradnje i konkretne rezultate“, naglasio je ovim povodom predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Sa nekim opštinama u Republici Slovačkoj naša Opština sarađuje već više od četiri decenije, a plod korektnih odnosa su i brojne realizovane manifestacije i događaji, koji su zalog za nove uspehe.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije