• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-spremni-paketici-za-podelu-deci-u-LeposavicuJanuar 2019. godine – Na inicijativu predsednika staropazovačke Opštine Đorđa Radinovića, najmlađima u Opštini Leposavić, povodom novogodišnjih i božićnih praznika odneti su i uručeni poklon praznični paketići, igračke i slatkiši. Ovaj gest bratske podrške naše opštine građanima na Kosovu i Metohiji, dočekan je sa velikim oduševljenjem, a zahvalnost Opštini Stara Pazova, njenom predsedniku i sugrađanima bila je više nego očigledna, posebno su se deca obradovala ovakvoj brizi i ukazanoj pažnji.

Ideja za pomenutu akciju postoji već neko vreme, a rezultat je prijateljskih kontakata koje predsednik Radinović i naša Opština neguju već nekoliko godina unazad sa rukovodstvima više opština u južnoj Pokrajini. Pomagano je, ne samo u pojedinačnim slučajevima, porodicama sa Kosova i Metohije, koje žive u oskudici, već na različite načine deci, učenicima osnovnih i srednjih škola, crkvenim opština tj. hramovima Srpske Pravoslavne Crkve u cilju njihovog boljeg i lakšeg svakodnevnog funkcionisanja, obnove, obeležavanja proslava i crkveno-verskih praznika itd.

Oko 800 poklon paketića za decu zajedno su uručili predsednik Đorđe Radinović i predsednik opštine Leposavić Zoran Todić sa saradnicima. Pored novogodišnjih paketića deci koja ne pohađaju vrtiće, za socijalno ugrožena lica pripremljeno i podeljeno oko 120 paketa hrane, koji su takođe za ovu namenu preveženi iz Stare Pazove u Leposavić.

„Veliko je zadovoljstvo videti ushićenje i osmeh na licima ove dece ovde, koja su kao i sva deca sveta željna radosti, ljubavi i pažnje. Osećam sreću što smo sa malo našeg odricanja i truda ulepšali praznike prvo roditeljima, a po tom i deci, kojoj želim da budu zdravi, da odrastu u dobre i čestite ljude, na ponos svojoj Srbiji i svima nama“, poručio je predsednik Radinović prilikom podele paketića u jednoj od osnovnih škola u Opštini Leposavić.

Prema rečima predsednika Radinovića, i u narednom periodu, Opština Stara Pazova će, prema mogućnostima, povremenim aktivnostima pružati pomoć i podršku, ali sa velikom voljom i elanom, kao prijatelji u nevolji, iskreno kao i svaki put do sada.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije