• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-od-opstine-jos-jedno-novo-sanitetsko-vozilo-sa-opremom-za-zivotno-ugrozeneDom zdravlja „Dr J.J. Zmaj“ od nedavno ima na raspolaganju još jedno novo sanitetsko vozilo opremljeno najsavremenijom opremom za prevoz životno ugroženih pacijenata. Ključ novog vozila primila je, iz ruke predsednika Opštine Stara Pazova, v.d. direktorka ustanove dr Snežana Tabaković, a vozilo će biti na usluzi svim građanima Opštine uključujući ambulante po naseljima. Poklon Opštine svojim građanima predsednik Radinović uručio je upravo na dan Krsne Slave svih lekara, Sv. Kozme i Damjana, zaštitnika zdravstvenih radnika. Vozilo je koštalo oko četiri miliona dinara, a to je to je samo jedna od brojnih investicija iz podrške lokalne samouprave za pribavljanje opreme za bolji i kvalitetniji rad i tretman pacijenata staropazovačkog Doma zdravlja.

Predsednik Radinović je zdravstvenim radnicima čestitao Slavu, naglasivši da se ponosi Domom zdravlja koji nema nikakvih dugovanja. „Vi imate jedan od najhumanijih poziva, jer se zasniva na odgovornosti i saosećanju, koje su neophodni svakom društvu i u svakom vremenu. Mi koji brinemo o građanima, što shvatamo kao svoju dužnost i obavezu, nastavljamo ranija ulaganja u zdravstvo jer, dobra zdravstvena zaštita, kvalitet lečenja i briga o pacijantima, je za nas jedna od najvažnijih oblasti. Sa kontinuitetom u pažljivo razmatranim investicijama, prvo smo renovirali sve ambulante i zanavljali decenijama staru i dotrajalu opremu. Ove godine smo imali još ulaganja u objektima ambulanti u Novoj Pazovi, Golubincima i Surduku. Za narednu godinu smo planirali jednu od najvažnijih investicija u zdravstvu kod nas - renoviranje centralnog objekta Doma zdravlja u Staroj Pazovi“, najavio je predsednik opštine Đorđe Radinović.

Zaključivši u svom obraćanju prisutnima predsednik Radinović je najavio da će pored, ranije kupljenih sanitetskih i drugih vozila za zdravstvenu službu, lokalna samouprava naredne godine, zbog evidentnih potreba, nabaviti još jedno vozilo sa sličnom namenom.

U ime ustanove, dr Snežana Tabaković, se zahvalila lokalnoj samoupravi na posebnoj podršci, akcentujući značaj donacije sanitetskih vozila. „Pet vozila hitne pomoći su neprekidno na drumu, ali za kvalitet zdravstvenih usluga je bitan ceo vozni park Doma zdravlja, dva kombija kojima se dovoze pacijenti na dijalizu, manja vozila patronažne i drugih službi ove ustanove“. Doktorka Tabaković je novinare informisala da su ove godine kupljeni novi defibrilatori, EKG aparati, spirometi, spinalne daske za transport traumatizovanih pacijenata, laringoskopi, hirurški setovi, laboratorijska oprema, aparat za interferentne struje za odeljenje fizikalne medicine itd.

Prema njenim rečima kupljeno je i 40 novih računara i dva servera jer Dom zdravlja prelazi na novi program rada. Kako bi se uklopili sa drugim zdravstvenim ustanovama u Srbije, Dom zdravlja do juna 2019. godine, mora preći na pomenuti program, a to će zahtevati nabavku još jednog broja računara, servera i softvera.

Posle uručenja ključeva novog sanitetskog vozila, zdravstveni radnici su sa gostima, prisustvovali činu sečenja Slavskog Kolača u svečanoj sali Doma zdravlja.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije