• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-pocetkom-proleca-u-staroj-pazovi-krece-izgradnja-stambenih-zgrada-iz-rsp-potprojekta-5Javno preduzeće, Opštinska stambena agencija Opštine Stara Pazova, održalo je u petak, 12. januara prezentaciju Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji i potprojekta 5, u okviru kojeg će u Opštini Stara Pazova biti izgrađen kompleks zgrada sa ukupno 169 stanova u Fruškogorskoj ulici u Staroj Pazovi, namenjenih izbegličkim porodicama, koje su upravo opštinu Stara Pazova izabrale za novi početak, nakon ratova 90-ih i novi dom. Prezentacija je prevashodno bila namenjena građevinskim kompanijama, koje su se odazvale na poziv, kako bi im se predstavio ovaj projekat i kao i uvek do sada, dala mogućnost da oni budu izvođači radova na izgradnji zgrada, čime bi se dodatno unapredila domaća, lokalna privreda.

Regionalni stambeni program prisutnim predstavnicima oko 20 domaćih građevinskih kompanija iz opštine Stara Pazova, Beograda i Novog Sada, predstavila je Ivana Čubrilović, rukovodilac sektora investicija i održavanja u Opštinskoj stambenoj agenciji, istakavši kako je cilj ovog programa obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja za preko 5000 izbegličkih porodica u 117 opština u Srbiji. Ukupna vrednost realizacije programa u Republici Srbiji je oko 335 miliona evra obezbeđenih iz donatorskih sredstava i nacionalne kontribucije. Finansiran je sredstvima Evropske unije, a fondom upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.

Opština Stara Pazova i JP Opštinska stambena agencija Stara Pazova (OSA) imaju aktivnu, dugogodišnju saradnju sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, a preko Komesarijata i sa UNHCR-om i do sada je preduzeto više značajnih aktivnosti u cilju rešavanja stambenih pitanja za izbegla lica, koja žive na teritoriji staropazovačke Opštine (kupovina kuća sa okućnicom, nabavka građevinskog materijala, izgradnja montažnih kuća i kompleksa zgrada).

I za ovaj projekat, u najkraćem, tehnički mogućem roku, sa ciljem da se ubrza proces rešavanja ovog ključnog pitanja, Opština je sa Opštinskom stambenom agencijom obezbedila zemljište, projektno-tehničku dokumentaciju, građevinsku dozvolu, izgradiće kompletno komunalno opremanje tj. infrastrukturu predviđenih parcela, na osnovu izrađenog projekta. Generalije projekta izgradnje zgrada u Fruškogorskoj ulici prisutnima u petak je predstavio Milorad Simeunović, nadležan za investitorski nadzor nad projektom. Procenjena vrednost izgradnje sedam zgrada namenjenih trajnom rešavanju stambenog pitanja za izbegla lica je skoro 4 miliona evra, a planirani početak radova je maj ove godine.

Na samom početku, sve prisutne pozdravio je Đorđe Radinović, prvi čovek staropazovačke Opštine istakavši da je: „Opština Stara Pazova ovaj zadatak shvatila veoma ozbiljno i isto tako krenula u realizaciju svih do sada dostupnih projekata, zahvaljujući kojima je veliki broj izbegličkih porodica zauvek rešilo svoje stambeno pitanje“.

Prezentaciji pomenutog segmenta Regionalnog stambenog programa i projekta u okviru njega, koji će za veliki broj pomenutih porodica naseljenih u staropazovačkoj Opštini, rešiti životno pitanje stanovanja, prisustvovali su i Tatjana Kadijević iz Jedinice za upravljanje projektima, Slobodan Ilić, izvršni direktor OSA-e, Mario Kvržić, zamenik direktora OSA-e, Vladimir Jovanović, pomoćnik predsednika Opštine, Maja Grbić, načelnica Odeljenja za urbanizam, Branka Stojanović, načelnica Odeljenja za investicije, Milena Diković, zamenik načelnika Opštinske uprave, Dragana Barjaktarević, opštinski poverenik za izbeglice i Đorđe Vukašinac, član Opštinskog veća.

Najavljeno da će već narednih dana biti objavljen poziv, koji će javno dostupnim učiniti Jedinica za upravljanje projektima Vlade Republike Srbije, putem svoje zvanične internet stranice, kao i da svi ponuđači imaju u vidu predviđeni rok za dostavljanje dokumentacije od 52 dana. Važno je i napomenuti da će glavnu koordinaciju svih daljih koraka oko izbora izvođača radova vršiti upravo JUP, a plan je da se sav posao koji predstoji realizuje na najefikasniji mogući način i u skladu sa svim, projektom predviđenim, rokovima.

Preuzmite dokument:

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije