• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-unapredjenje-uslova-za-rad-staropazovackog-sudstva-nova-zgrada-suda-i-osnovnog-javnog-tuzilastva-u-staroj-pazoviSve veći i brži privredni rast Opštine Stara Pazova, povećanje broja zaposlenih i drugi aspekti društveno – socijalnih uslova života, doveli su do povećanja obima pravnih poslova, a samim tim i potrebe za proširivanjem postojećih ili izgradnjom novih objekata i kapaciteta.

2015. godine, nakon svih uloženih napora, a zahvaljujući istrajnim pregovorima predstavnika lokalne samouprave sa nadležnim pravosudnim organima, novim Rešenjem, osnovan je Osnovni sud u Staroj Pazovi za teritoriju opština Inđija i Stara Pazova. U okviru Zakona o sedištima sudova i javnih tužilaštava, organizacija Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici dodelila je Osnovnom sudu u Staroj Pazovi nove teritorijalne nadležnosti i veći broj sudija. Da bi u potpunosti omogućili i unapredili rad Osnovnog suda, rukovodstvo opštine Stara Pazova odmah je krenulo u realizaciju, za pravosuđe, jedne od najbitnijih investicija – izgradnju novog objekta zgrade Osnovnog suda i Osnovnog javnog tužilaštva u Staroj Pazovi.

Neophodna sredstva za izgradnju nove zgrade suda, oko 45 miliona dinara, obezbedila je Opština Stara Pazova, a Ministarstvo pravde je pomoglo u kompletnom enterijerskom opremanju novih sudijskih kabineta, pisarnica i ostalih neophodnih prostorija. U nabavci nameštaja, tehnike i potrebne opreme, učestvovali su i privrednici koji posluju na teritoriji opštine Stara Pazova.

Svečano presecanje vrpce, što je označilo i zvanično otvaranje novoizgrađenog objekta, u petak, 22. decembra, obavili su Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, Ružica Nikolić, predsednica Osnovnog suda i Vladimir Nikolić, javni tužilac, u prisustvu Slavice Jelače, pomoćnice ministra pravde, brojnih predstavnika resornog ministarstva, lokalne samouprave, relevantnih pravnih institucija, republičkog tužilaštva i Vrhovnog kasacionog suda.

„Mi kao lokalna samouprava, odmah smo krenuli u realizaciju ovog projekta, da pomognemo Ministarstvu pravde, onoliko koliko je bilo u našoj moći, u vidu izgradnje nove zgrade, kako bi na taj način ubrzali proces iznalaženja i obezbeđivanja svih neophodnih uslova za nesmetan rad suda i tužilaštva. Imamo u planu i dalje proširenje, ovog puta za potrebe Osnovnog javnog tužilaštva, takođe u vidu nove zgrade i proširenja kapaciteta.“, poručio je ovom prilikom prvi čovek staropazovačke opštine, Đorđe Radinović.

„Sada, sa novom zgradom, građani opštine Stara Pazova više neće imati problema što se tiče gužvi u hodnicima, nemogućnosti da se sedne u čekaonici, neće morati više zarad potreba tužilaštva da odlaze u zgradu policije, da svoj red čekaju u neuslovnim hodnicima, sada će imati bolji pristup i sudu i tužilaštvu. Planiramo i da izgradimo prolaz direktno do zgrade policije, tako da će svi organi reda u Staroj Pazovi biti povezani i što je najvažnije blizu jedni drugima.“, izjavila je predsednica Osnovnog suda, Ružica Nikolić. Proširenje kapaciteta Osnovnog suda i Osnovnog javnog tužilaštva u Staroj Pazovi doprineće neuporedivo boljim uslovima rada i kvalitetniji pristup pravdi građanima ovog dela Srema.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije