• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-nastavljaju-se-ulaganja-u-uredjenje-centralne-pazovacke-industrijske-zone-preko-50-miliona-za-izgradnju-nove-saobracajnice-od-1-km-1Infrastrukturno opremanje industrijskih zona obiman je i veoma važan posao svake lokalne samouprave koja strateški radi na razvoju i privrednom jačanju. Na teritoriji opštine Stara Pazova trenutno postoje četiri, infrastrukturno i komunalno opremljene, industrijske zone u kojima posluje veliki broj uspešnih svetskih i domaćih kompanija, koje zapošljavaju veliki broj radnika, ne samo sa teritorije opštine Stara Pazova, već i iz okolnih gradova i opština.

Staropazovačko opštinsko rukovodstvo sa predsednikom Đorđem Radinovićem je još 2012. godine, kao ključni strateški uslov privlačenja novih investitora i otvaranja još novih radnih mesta za građane, postavilo - širenje, razvijanje i infrastrukturno povezivanje postojećih industrijskih zona i stvaranje novih. Pošto je ovaj posao rukovodstvo postavilo kao svoj stalni zadatak, i u ovoj 2017. godini, a i u narednim godinama koje dolaze, ostvaruju se uslovi za konkretne, vidljive rezultate u toj oblasti.

Iako najmlađa, četvrta po redu, Centralna industrijska zona u potpunosti je komunalno opremljena. U blizini ove zone, izgrađena je i nova petlja sa isključenjima na međunarodni autoput E–75 (Beograd – Budimpešta) sa dva kružna toka, a zahvaljujući saradnji sa Ministarstvom privrede, Opština Stara Pazova je obezbedila neophodna sredstva za nastavak izgradnje saobraćajnice, koja će povezati dve petlje (na pomenutom autoputu) petlju Nova Pazova i petlju Novi Banovci i infrastrukturno unaprediti Centralnu radnu zonu u kojoj su svoje distributivne centre već otvorile belgijska kompanija Delez, nemački Lidl i domaći DTS.

U resornom ministarstvu juče je zamenik predsednika Opštine Stara Pazova Milan Beara potpisao trojni ugovor o izgradnji ostatka ove saobraćajnice, čiji je jedan deo, dužine 950 m, završen ranije. Radovi na izgradnji drugog dela, dužine preko 1km obuhvataće, pored izgradnje puta, i izgradnju zemljanih kanala za odvođenje kišnice sa asfalta i okolnih terena. Procenjena vrednost investicije je preko 50 miliona dinara, od čega će Ministarstvo privrede finansirati sa 60%, a Opština Stara Pazova sa 40% sredstava.

Povodom dobijanja sredstava za realizaciju projekta i potpisivanja pomenutog Ugovora predsednik Radinović je još jednom podsetio na značaj ove investicije uz zaključak da će, po završetku kompletne radne zone i početka zvaničnog poslovanja svih predviđenih kompanija, ovde biti zaposleno još nekoliko hiljada radnika.

"Iako je ovde akcenat stavljen na potrebe privrednika koji posluju u obližnjim industrijskim zonama, nova saobraćajnica će dobro doći i građanima, jer će ovim putem brže i jednostavnije stizati iz Novih Banovaca ka Novoj Pazovi ili Vojki i dalje prema autoputu E-70 tj. autoputu Beograd – Zagreb", rekao je prilikom potpisivanja Ugovora u Ministarstvu privrede zamenik predsednika Opštine Milan Beara.

U prvoj fazi radova na izgradnji ove saobraćajnice pre tri godine, u saradnji sa kompanijom "Lidl" izgrađeno je 950m puta, od kružnog toka kod kompanije "Delez Srbija" do novoizgrađenog objekta kompanije "Lidl".

Lokalne investicije uz saradnju sa Ministarstvom privrede

Opština Stara Pazova usko sarađuje sa svim republičkim i pokrajinskim institucijama. Veliki uspeh na konkursima ovih institucija postiže zahvaljujući unapred pripremljenoj projektnoj dokumentaciji i građevinskim dozvolama. Svi veliki infrastrukturni projekti finansiraju se delom iz budžeta opštine, a delom iz sredstava republičkih ministarstava i pokrajinskih sekretarijata. Ministarstvo privrede i Opština Stara Pazova su, kroz Program podrške razvoju lokalne i regionalne infrastrukture „Gradimo zajedno“, izdvojili oko 140 miliona dinara za realizaciju tri investicije od velikog značaja za građane:
1. Rekonstrukcija centra Vojke, koja je završena početkom ove godine
2. Druga faza radova na rekonstrukciji centra Novih Banovaca i
3. Izgradnja saobraćajnice u Centralnoj industrijskoj zoni.

Za pomenute projekte, Opština Stara Pazova je izdvojila oko 80 miliona dinara, dok je Ministarstvo učestvovalo sa oko 60 miliona dinara, čime se omogućilo da se uradi više i brže, a sa znatno manjim opterećenjima na budžet, koji se usmerava na više projekata u isto vreme.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije