• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-nova-investicija-u-infrastrukturu-novih-banovaca-moderno-naselje-po-ugledu-na-moderne-evropske-gradiceInicijativom rukovodstva staropazovačke Opštine Svetosavska ulica u Novim Banovcima, koja čini žilu kucavicu ovog dela Podunavlja, rekonstruisana je u dužini od 340 metara, u okviru I faze radova na rekonstrukciji centra. Radovi I faze koji su, pored rekonstrukcije saobraćajnice, podrazumevali i:

- uređenje slobodnih površina
- parterno uređenje i formiranje novih zelenih površina - izgradnju nedostajućih parking mesta
- biciklističke i pešačke staze
- novih autobuskih stajališta i niša
- zamenu električnih stubova
- uređenje slivnika
- zamenu azbestnih cevi
- popločavanje prilaznih staza behaton pločama, i druge prateće radove, potpuno su promenili izgled ovog dela naselja.

Opština Stara Pazova je za I fazu radova iz svog budžeta izdvojila preko 30 miliona dinara, zahvaljujući čemu su Novi Banovci i po uređenosti potvrdili epitet u svom nazivu, donoseći uslove za znatno kvalitetniji i komforniji život svojih meštana.

Potpisivanjem ugovora o dodeli sredstava za sufinansiranje projekata i izvođenju radova na rekonstrukciji, obezbeđen je neophodan novac i određene obaveze u cilju realizacije, čime su se stekli uslovi da se u najskorijem roku krene sa poslom oko predviđenog uređenja u okviru II faze. Ugovor je u ime Opštine Stara Pazova, danas u Ministarstvu privrede u Beogradu potpisao Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova.

„Radovi na uređenju centra Novih Banovaca, odnosno II faza rekonstrukcije centra, podrazumeva uređenje Školske ulice prema spustu ka Dunavu i prostora kod hrama „Sv. Vasilija Ostroškog” i Doma kulture, koji su svakako centralni deo naselja, koje se sve više širi. Ponosni smo što smo veoma blizu ranije zacrtanog cilja da se i Novi Banovci pridruže drugim uređenim mestima naše Opštine, i sa ovim radovima pridružimo aktuelnim rekonstrukcijama u Staroj Pazovi“, naglasio je nakon potpisivanja Ugovora zamenik predsednika Opštine.
Vrednost II faze radova je više od 50,5 miliona dinara sa PDV-om. Opština Stara Pazova je budžetskim sredstvima za ovu namenu obezbedila preko 30 miliona dinara, čime je na sebe preuzela obavezu regulisanja PDV-a za celu investiciju. Ostatak od 20,5 miliona dinara (bez PDV-a) obezbedilo je Ministarstvo privrede kroz projekat: „Podrška razvoju lokalne i regionalne infrastrukture“.

Prema unapred pripremljenom projektu u okviru druge faze biće izvođeni radovi na arhitektonskom uređenju platoa, rekonstrukcija postojećih saobraćajnica, zamena javne rasvete, neophodni radovi na kanalizaciji kao i drugi spoljni radovi na uređenju ovog dela Novih Banovaca, odnosno prostora gde se nalaze neke od najznačajnijih institucija kao što su Dom zdravlja, osnovna škola, Dom kulture i pravoslavni hram „Sv.Vasilija Ostroškog“.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije