• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-dva-dana-gastro-srema-za-ljubitelje-tradicionalnih-sremskih-specijaliteta-i-vrhunskih-domacih-prehrambenih-i-poljoprivrednih-proizvodaOpština Stara Pazova je krajem septembra bila domaćin dvodnevne turističko – gastronomske manifestacije „Gastro Srem“, koja je u petak, 29. septembra i u subotu, 30. septembra, na Trgu u Staroj Pazovi, okupila veliki broj učesnika – izlagača sa ciljem promocije gastronomije ovog dela Srbije sa starim, isprobanim receptima naših predaka.

Organizator manifestacije je Opština Stara Pazova, suorganizatori su Turistička organizacija opštine Stara Pazova i Centar za kulturu Stara Pazova. Gastronomska kultura neodvojivi je deo kulturne baštine svakog naroda, a cilj ove manifestacije je da kroz bogatu gastronomsku, kulturnu, turističku ponudu i stručnu edukaciju spoji tradicionalno i savremeno doba.

Veoma bogat program manifestacije, koja je po prvi put održana prošle godine u okviru 10. Regionalnog sajma privrede, najavio je, na današnjem svečanom otvaranju na Trgu u Staroj Pazovi, u svom obraćanju prvi čovek staropazovačke Opštine Đorđe Radinović.

„Drago mi je da je i ove godine posećenost velika kao i prošle godine, a već sledeće, kako smo u više navrata najavili, namera nam je da ova manifestacija, jedinstvena na ovim prostorima, bude obeležena u okviru proslave Dana opštine, u avgustu. Verujemo da je Gradski trg u Staroj Pazovi idealno mesto za ovakav događaj, upravo da bi građanima ponuđeni izlagački program bio lako dostupan, a u ova dva dana moći ćete da prisustvujete i brojnim programima i da besplatno degustirate specijalitete Srema, koje su za ovu priliku za vas pripremljeni sa puno ljubavi i truda. Opština Stara Pazova je posvećena ovakvim manifestacijama, jer se upravo na ovakvim događajima najbolje promovišu specijaliteti i domaći proizvodi lokalnih gazdinstava. Nastojimo da razvijemo i turizam, bar približno koliko nam je razvijena i privreda.“, istakao je Đorđe Radinović na svečanom otvaranju manifestacije.

Manifestacija „Gastro Srem“ posetiocima je dočarala ambijentalnu sredinu kroz gastronomiju, prikazano je i kuluturno - istorijsko nasleđe Srema. Učesnici manifestacije bila su poljoprivredna gazdinstva – proizvođači mesnih i mlečnih proizvoda, vinarije, umetničke radionice, proizvođači meda, rakije i bombondžije. Pored njih predstavili su se i brojni umetnici iz različitih oblasti kulture iz Srema, koji su kroz bogat kulturno umetnički program dočarali slikom, pesmom i rečju bogatstvo vinskog, žitnog i svinjskog Srema.

U okviru gastronomskih radionica za decu i odrasle, organizovano je takmičenje u pripremanju tradicionalnih jela, čime se na najbolji način pokazuje multikulturalnost ovog područja. Programom manifestacije u subotu, 30. septembra, u 20:00 časova održan je koncert grupe Leksington. Ulaz na manifestaciju bio je besplatan, kao i lepo osmišljen i uređen izlagački prostor za sve učesnike – izlagače.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije