• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-ultrazvucni-kolor-dopler-aparat-za-potrebe-staropazovackog-doma-zdravljaStaropazovački Dom zdravlja „Jovan Jovanović Zmaj“ je zdravstvena ustanova primarne zdravstvene zaštite, koja pruža zdravstvene usluge na području Opštine na kojem živi oko 80.000 stanovnika. U proteklih nekoliko godina rukovodstvo Doma zdravlja, zajedničkim snagama sa Opštinom Stara Pazova i resornim ustanovama, u kontinuitetu osavremenjuje medicinsku opremu i tehniku kako bi, na najadekvatniji i najefikasniji način pružala usluge iz oblasti zdravstvene zaštite.

Zahvaljujući podršci Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine kroz Konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite, Dom zdravlja u Staroj Pazovi je, putem javne nabavke, kupio nov ultrazvučni aparat vrednosti 4.734.000,00 dinara. Sredstva dodeljena konkursom iznosila su 4.980.000,00 dinara, tako da je kroz postupak javne nabavke, ostvarena ušteda od 246.000,00 dinara.

Savremeni, multifunkcionalni ultrazvučni aparat danas su svečano pustili u rad Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, dr Aleksandar Omerović, direktor staropazovačkog Doma zdravlja i Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova.

„Uprava za kapitalna ulaganja uz podršku Pokrajinske vlade finansira ne samo velike zdravstvene centre, već i ustanove primarne zdravstvene zaštite širom Vojvodine, kako bi bio vidljiv ravnomeran razvoj pokrajine što i jeste cilj Pokrajinske vlade. Mi smo do sada u ovoj godini imali 24 projekta u 17 opština u vrednosti preko 330 miliona dinara usmerenih na poboljšanje stanja objekata zdravstvenih ustanova i u nabavku nove opreme. Politika Pokrajinske vlade, koja se sprovodi preko Uprave za kapitalna ulaganja, je da zdravstvena zaštita bude dostupna svima i to po što boljim uslovima. Pohvalio bih svakako staropazovački Dom zdravlja, koji je jedan od najboljih, ne samo u pokrajini, nego i u državi, što svakodnevno radi na poboljšanju kvaliteta pruženih zdravstvenih usluga.“, izjavio je Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

O značaju podrške Uprave za kapitalna ulaganja za kupovinu pomenutog aparata, govori činjenica da oko 13.000 pacijenata godišnje iz svih naselja Opštine imaju potrebu za ultrazvučnim pregledima, a sa ovom najnovijom tehnologijom na radiološkom odeljenju svi pacijenti će bezbedno i brzo obaviti sve neophodne preglede. U cilju efikasnijeg i racionalnijeg obavljanja delatnosti, u Domu zdravlja su obrazovane i specijalističke službe, kojima je poveren ovaj ozbiljan i odgovoran posao brige i lečenja pacijenata, koji po potrebi obavljaju ultrazvučne preglede.

„Naš Dom zdravlja radi brojne preglede i intervencije koje ne pripadaju ustanovama primarne zdravstvene zaštite, kako bi našim pacijentima olakšali lečenje u smislu da ne moraju da odlaze u veće zdravstvene centre radi potrebne dijagnostike. Mi smo veliki Dom zdravlja koji radi na nekoliko punktova, imamo devet ambulanti i mnogo velike zahteve što se tiče dijagnostičkih aparata i obavljamo zaista veliki broj pregleda. Zahvaljujem se direktoru Uprave za kapitalna ulaganja, gospodinu Kovačeviću, što su prepoznali da je ultrazvučni aparat sa dopler tehnologijom nešto što je našoj ustanovi neophodno i što će umnogome olakšati život našim pacijentima kao i rad zaposlenim“, istakao je dr Aleksandar Omerović, direktor staropazovačkog Doma zdravlja.

„Timski rad koji imamo sa staropazovačkim Domom zdravlja i sa republičkim i pokrajinskim institucijama zaista daje rezultate. Jedan od tih relultata je i novi ultrazvučni aparat, nabavljen novčanim sredstvima dobijenim konkursom Uprave za kapitalna ulaganja, a koji će od danas našem Domu zdravlja i građanima naravno, olakšati preglede i lečenje. Pored sredstava za poboljšanje zdravstvene zaštite, mi svakodnevno konkurišemo i za sredstva namenjena unapređenju drugih oblasti. Mi imamo veoma dobro pripremljene projekte i planski apliciramo za one namene koje su od značaja za naše građane stavljajući prioritete na prvo mesto. Opština Stara Pazova je postala jedno veliko gradilište sa brojnim novim investicijama i ulaganjima u sve sfere života“, naglasio je Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova.

Značaj novog ultrazvučnog aparata za ukupan rad Doma zdravlja

Novi ultrazvučni aparat poslužiće za dijagnostiku brojnim specijalistima i službama Doma zdravlja u Staroj Pazovi. Poseduje sve potrebne sonde za kompletnu kardiologiju, dopler tehniku gornjih i donjih ekstremiteta, ultrazvuk štitne žlezde, abdomena kao i ginekološki ultrazvuk. Rezolucija nabavljenog aparata je daleko bolja od aparata koji je do sada korišćen, što će doprineti i ranijem otkrivanju promena u tkivima, a samim tim i prevenciji malignih bolesti. Osim službe radiologije, ultrazvučni pregledi su bitni i za rad službe opšte medicine, pedijatrije, ginekologije i službe interne medicine. Nabavka novog ultrazvučnog aparata podrazumeva preglede pacijenata na aparatima poslednje generacije, dakle na daleko višem nivou što će kao rezultat imati viši stepen uspešnosti u pružanju usluga pacijentima.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije