• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-opstina-stara-pazova-na-sajmu-eu-projekata-eu-i-srbija-na-deluNa sajmu EU projekata „EU i Srbija na delu“ koji je održan u petak, 5. maja u Zrenjaninu, u okviru manifestacije „Evropsko selo“, opština Stara Pazova je predstavila svoj projekat „Razvoj inovativnih usluga socijalne zaštite namenjenih ranjivim grupama u Staroj Pazovi“, u okviru programa „Podrška Evropske Unije inkluzivnom društvu“.

Sajam „EU i Srbija na delu“ su otvorili Jadranka Joksimović – ministarka bez portfelja zadužena za Evropske integracije, Oskar Benedikt – vršilac dužnosti šefa Delegacije Evropske Unije u Srbiji, Čedomir Janjić - gradonačelnik Zrenjanina i Milan Čežek iz Fonda za Evropske poslove AP Vojvodine. Na sajmu je predstavljeno oko 30 najznačajnijih aktuelnih projekata koje finansira Evropska Unija, a posetioci sajma su mogli da vide na koji način Evropska Unija pomaže realizaciju projekata iz sfere socijalne inkluzije, posebno podrške deci predškolskog uzrasta, romskoj populaciji, izbeglim i raseljenim licima. Pored predstavljanja projekata, svoj pogled na Evropu su pokazali i učenici zrenjaninskih škola kroz igru, pesmu i tradiciju.

Projekat „Razvoj inovativnih usluga socijalne zaštite namenjenih ranjivim grupama u Staroj Pazovi“ je predstavljen kroz izgradnju Holističko - rehabilitacionog centra „Oslonac“ koji će biti prilagođen osobama sa invaliditetom i sadržaće slanu sobu i dve senzorne, u kojima će se pružati podrška deci i mladima sa različitim poteškoćama. Usluge centra će biti dostupne kroz projekat učenicima škole za decu sa smetnjama u razvoju, a po završetku projekta i učenicima tipičnih škola koje imaju podršku defektologa. Projekat se realizuje u saradnji sa ŠOSO „Anton Skala“ iz Stare Pazove uz stručnu pomoć ŠOSO „Milan Petrović“ iz Novog Sada, a program sprovodi Delegacija Evropske Unije u Republici Srbiji u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Za više informacija posetiti http://oslonacstarapazova.rs

Pored opštine Stara Pazova, na štandu su svoje projekte predstavili i opština Ruma - „Više iskustva za više mogućnosti“, opština Kovačica - „Poboljšanje usluga socijalne zaštite za osobe sa invaliditetom u Kovačici“ i predstavnik Regional Housing Programme – koji je podržan od strane EU, a odnosi na se pružanje pomoći izbeglim i interno raseljenim licima u pogledu trajnog rešavanja stambenog pitanja.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije