• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-pu-poletarac-dobila-novo-multifunkcionalno-igraliste-za-decu-sa-brojnim-sadrzajimaZahvaljujući odličnoj saradnji Opštine Stara Pazova, Predškolske ustanove „Poleterac” i Fondacije Novak Đoković, vrtić „Bubamara“ u Novoj Pazovi od juče ima potpuno novo, moderno opremljeno igralište za mališane. Svečanom otvaranju igrališta, koje čine brojni mobilijari od ljuljaški, tobogana, preko raznih penjalica do vrteški, prisustvovali su Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova, Milica Blešić, direktorka PU „Poletarac“ i Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Fondacije.

Vrednost postavljenih mobilijara je 13.000 evra, a mališani koji borave u ovom objektu su kroz razne sportske igre imali prilike da oprobaju nove sprave. Postavljanje dečijih igrališta realizovno je putem jednog od brojnih programa Fondacije Novak Đoković, a PU „Poletarac“ je aplicirala sa projektom „Oplemenimo dvorište vrtića Bubamara“ čiji je cilj bio opremanje dečijeg igrališta u svrhu obezbeđivanja boljih uslova za odrastanje, igru i razvoj dece predškolskog uzrasta.

Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova je istakao da je ovo veliki dan za decu i roditelje i da veruje da će mnoge generacije stasavati igrajući se na novom igralištu.

„Najiskrenije se zahvaljujem Fondaciji Novak Đoković, koja je od velikog broja vrtića, koji su konkurisali za ova sredstva, odabrala upravo našu Predškolsku ustanovu. Staropazovačka lokalna samouprava je u praksi pokazala da brine o najmlađima, konstantno ulažemo sredstva kako bi svim obrazovnim ustanovama obezbedili što kvalitetnije uslove, a upravo sledi i nekoliko velikih investicija na tom polju. Pri realizaciji ovog projekta i postavljanju savremenog mobilijara igrališta, naša lokalna samouprava je pružila svu neophodnu pomoć oko pribavljanja potrebnih dozvola i odobrenja“, dodao je Milan Beara, zamenik predsednika Opštine.

„Istraživanja pokazuju da bavljenje sportom pozitivno utiče na mentalni, fizički i socio-emocionalni razvoj najmlađih. Mobilijari i adekvatna oprema na igralištima su od ključnog značaja za razvoj dece, njihovog osećaja za kretanje, stabilnosti, razvijanja koordinacije i motoričkih sposobnosti. Osim ranog razvoja, od izuzetne važnosti je bezbednost i sigurnost dece tokom igre u vrtićima. Igrališta podstiču decu na sportske aktivnosti, istraživanje i stimulišu njihovu snagu mašte u dodiru sa prirodom, što je našoj Fondaciji od izuzetnog značaja“, istakla je Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Fondacije.

Bezbrižno odrastanje i kvalitetno detinjstvo prava su svakog deteta. Novo dečije igralište obogatiće svakodnevne aktivnosti više od 350 mališana koji borave u ovom objektu, na čemu se zahvalila Milica Blešić, direktorka PU “Poletarac”.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije