• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Obeležena petnaestogodišnjica od NATO bombardovanjaDanas se u našoj zemlji obeležava 15 godina od početka NATO bombardovanja 1999. godine, koje je trajalo punih 78 dana. Širom zemlje odaje se pošta odanim sinovima otadžbine i nevino postradalima, a kao i svake godine, dan sećanja na žrtve bombardovanja iz staropazovačke Opštine, obeležen je prikladnim prijemom u zgradi Opštine, gde su roditelje i rodbinu postradalih primili predsednik Đorđe Radinović i njegov zamenik Goran Vranješ.

Tačno u 10 časova okupljeni poštovaoci postradalih krenuli su u komemorativnoj povorci sa mini platoa ispred opštinskog zdanja prema par stotina metara udaljenom spomen obeležju. Kolonu su, uprkos obilnoj kiši koja nije prestajala da pada, činili brojni građani, rodbina, predstavnici lokalne samouprave, predstavnici Vojske Srbije, Opštinskog odbora SUBNOR-a i mnogi drugi. I kišu i suze i žal, koji su se mogle videti na licima prisutnih, pratili su počasni zvuci orkestra vojnih penzionera orkestra „Binički“.

Ove godine dan sećanja na sve žrtve, osobito sećanje na šest sinova staropazovačke Opštine, koji su hrabro položili svoje živote na oltar otadžbine, obeležen je uz otkrivanje novoizgrađenog spomen obeležja, koje će ostati kao svedočanstvo rodoljublja sadašnjim i svim budućim generacijama. Spomen obeležje su uz minut ćutanja otkrili Đorđe Radinović, predsednik Opštine i Milan Pjevac, predsednik OO SUBNOR-a Stara Pazova. Potom su po redu počast polaganjem cveća i venaca ukazali: roditelji nastradalih, predstavnici Opštinske uprave, OO SUBNOR-a Stara Pazova, Opštinska organizacija rezervnih vojnih starešina i pripadnici 204. Vazduhoplovne brigade.

U ime svih ožalošćenih, ali i ponosnih na uzvišenu žrtvu za slobodu svojih bližnjih, skupu se obratio Milan Pjevac koji je još jednom podsetio na večnu slavu, večnu uspomenu na mlade živote, koji se nikada neće ugasiti jer će živeti u srcima svih građana staropazovačke Opštine.

Da podsetimo, za 78 dana koliko je trajala agresija nad nebom Srbije, ubijeno je najmanje 2.500, a ranjeno i povređeno više od 12.500 ljudi. Ranjeno je i povređeno više od 12.500 osoba.

Ono što nam svima preostaje je da zauvek pamtimo imena onih koji su svoj život nesebično dali za našu slobodu i da ih nikada ne zaboravimo uz poruku i ponos: Dušane, Zdenko, Krsto, Vladimire, Dragane, Branimire i Radovane – večno nosimo sećanje na Vas verne sinove naše zemlje i Opštine, koji ste hrabro stradali za slobodu, živećete zauvek i našim srcima! Neka vam je večna slava i hvala!

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije