• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc ekon savetU Staroj Pazovi dana 11.oktobra 2021. godine sa početkom u 12,00 časova, je elektronskim putem održana 48. sednica Socijalno-ekonomskog saveta opštine Stara Pazova.

Na sednici je razmatrana Inicijativa koju je za sednicu kandidovala Unija poslodavaca Vojvodine- poslodavci Stare Pazove, a koja se odnosi na potrebu poboljšanja položaja majki preduzetnica i izjednačavanja njihovog položaja u pogledu regulisanja prava na pun iznos naknade zarade za vreme privremene sprečenosti zbog porodiljskog odustva i odsustva radi nege deteta, kao i za vreme trudnoće.

Svi socijalni partneri-članovi SES-a, dali su svoju saglasnost na predloženu temu i izrazili potrebu da se ovaj problem adekvatno reši.

Članovi SES-a su pozitivno ocenili sadržaj materijala koji obrađuje ovu problematiku i koji analitički ukazuje na problem diskriminacije majki preduzetnica. U istom materijalu je ukazano na niz problema za trudnice – preduzetnice kada odluče da postanu majke.

Unija poslodavaca se zalaže da mame preduzetnice imaju jednaka prava za vreme održavanja trudnoće, u korišćenju porodiljskog i odsustva sa rada radi nege deteta sa drugim zaposlenim ženama.

Razmatrajući sve aspekte navedene u Inicijativi koja je razmatrana, Socijalno-ekonomski savet opštine Stara Pazova je konsenzusom usvojio zaključak kojim se podržava predložena Inicijativa Unije poslodavaca Srbije - poslodavci Stare Pazove, koja se odnosi na poboljšanje položaja majki preduzetnica.

Savet je saglasan sa predloženom Inicijativom i smatra da ima potrebe za rešavanje ovog pitanja.

Zaključak SES-a opštine Stara Pazova dostavljen je Pokrajinskom SES-u i Socijalno-ekonomskom savetu Republike Srbije.

Sekretar Saveta:
Milenko Vučinović

Predsedavajući SES-a:
Vladimir Ćulaja

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije