• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc ekon savetDana 30. septembra 2021. godine održana je Javna tribina na temu: "Dve decenije socijalnog dijaloga u Republici Srbiji" koju je organizovao Socijalno-ekonomski Savet opštine Stara Pazova.

Tribina je održana na kompleksu bazena u Novoj Pazovi, u okviru 14.Regionalnog sajma privrede sa početkom u 13,30 časova.

Moderator Javne tribine ispred SES-a bio je Rade Erceg, zamenik predsedavajućeg SES-a opštine Stara Pazova.

Gosti - predavači na Javnoj tribini bili su : Slavoljub Arsenijević, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam, Slavko Novaković, podpredsednik Unije poslodavaca Vojvodine i član Socijalno-ekonomskog saveta grada Novog Sada i Goran Milić, predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine.

Gosti su na temu "20 Godina socijalnog dijaloga u Republici Srbiji" govorili sa stanovišta institucija iz kojih dolaze i koje predstavljaju.

Javnoj Tribini je prisustvovala i Milina Tušjak, sekretarka Pokrajinskog SES-a i Milica Selić, savetnica u Pokrajinskom SES-a.

U radu Tribine istaknuta je potreba za formiranjem SES-a u svim lokalnim samoupravama u Republici Srbiji, jer njihov aktivan, obavezujući, iskren i suštinski rad je od velikog značaja za unapređenje socijalnog dijaloga u Republici Srbiji, čiji su razvoj i jačanje obaveza iz poglavlja 19. "Socijalna politika i zapošljavanje" u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom.

Takođe je istaknuta i potreba prilagođavanja radnog zakonodavstva Evropskom, u oblasti socijalne politike i zapošljavanja, koje mora biti usmereno ka stvaranju jednakih mogućnosti za sve, zabrani diskriminacije po bilo kom osnovu i jačanju socijalnog dijaloga.

Rad tribine zaključen je u 14,15 časova.

Sekretar SES-a:
Milenko Vučinović s.r.

Predsedavajući SES-a:
Vladimir Ćulaja s.r.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije