• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc ekon savetDana 14. juna 2021. godine u Beogradu, u Palati Srbije održan je stručni skup sekretara lokalnih Socijalno-ekonomskih saveta sa sekretarima Pokrajinskog SES-a i SES-a Republike Srbije. U radu stručnog skupa učestvovao je Milenko Vučinović, sekretar SES-a opštine Stara Pazova.

Pozdravne govore učesnicima skupa uputili su:
- Miloš Nenezić, predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije i predsednik Unije poslodavaca Srbije;
- Darija Kisić Tepavčević, član Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja;
- Goran Milić, član Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije i podpredsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije i
- Zoran Stojiljković, član Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije i predsednik Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“.

U prvom Panelu sednice izvršeno je međusobno informisanje i koordinacija rada republičkog, pokrajinskog i lokalnih saveta, o temi je govorio Dušan Petrović, sekretar Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije. U svom izlaganju naglasio je između ostalog, da Socijalno-ekonomski savet Republike Srbije stoji na raspolaganju sekretarima lokalnih saveta za sve vrste konsultacija i pomoći, jer je dobro funkcionisanje mreže lokalnih saveta u Srbiji jedan od značajnijih prioriteta republičkog saveta. Kako bi se što je moguće više približili lokalnim savetima i sagledali njihova dostignuća i probleme sa kojima se susreću, republički savet održavati će svoje sednice i van Beograda u sedištima lokalnih saveta.

U drugom Panelu o aktuelnim pitanjima i problemima u radu lokalnih saveta govorila je Milina Tušjak, sekretar Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta.

U trećem Panelu o aktivnostima Radne grupe SES-a za pripremu Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o socijalno-ekonomskom savetu Republike Srbije, učesnike je informisao Dušan Petrović, sekretar Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije.
Nakon napred navedenih tema usledila je diskusija od strane učesnika - sekretara lokalnih saveta.

O Poglavlju 19. pregovora za pristup EU i značaju lokalnih saveta, učesnike skupa informisala je Dragana Savić, sekretar pregovaračke grupe za poglavlje 19 – "Socijalna politika i zapošljavanje". U izlaganju je naglasila da Klaster 3 ima najviše poglavlja, da je spreman za otvaranje, i da nakon otvaranja je naglašena značajna uloga lokalnih Socijalno-ekonomskih saveta.

Sekretar Saveta:
Milenko Vučinović

Predsedavajući SES-a:
Vladimir Ćulaja

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije