• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc ekon savetU Staroj Pazovi je dana 04. jula 2019. godine održana 33. sednica Socijalno-ekonomskog saveta opštine Stara Pazova.

Sednica je održana u maloj sali Bele zgrade sa početkom u 13,00 časova. Prethodno je dana 01. jula 2019. održana 29.sednica Kolegijuma SES-a, kada je utvrđen predlog dnevnog reda i datum održavanja 33. sednicu Saveta.

Pod prvom tačkom Dnevnog reda izvršena je Verifikacija mandata novoizabranim članovima i zamenicima članova SES-a za naredni četverogodišnji mandat koji su imenovanim u SES kao predstavnici Lokalne samouprave opštine Stara Pazova.
Verifikovani su mandati sledećim članovima Saveta: Nataša Mićić - pomoćnica predsednika opštine , Suzana Ilić - načelnica Odeljenja za privredu opštine i Željko Šolaja- načelnik Odeljenja za društvene delatnosti opštine Stara Pazova. Zamenici članova SES-a ispred lokalne samouprave su: Maja Grbić, Saša Barišić i Ivan Zobnenica.

Savet je razmatrao i usvojio Zapisnike sa održanih 31.i 32. sednice Saveta.

Razmatrana je predlog organizacije i načina održavanja Javne tribine SES-a na temu: "Rezultati borbe protiv sive ekonomije i rada na crno za razdoblje 2017-2019 godina".
Postignuta je saglasnost da se Javna Tribina održi dana 26. septembra 2019. godine , na prostorima kompleksa Bazena u Novoj Pazovi, u okviru Sajma privrede.
Za goste-predavače tribine pozvaće se predstavnici Ministarstva rada RS, "NALEDA", Ministarstva trgovine RS, Unije poslodavaca Vojvodine i Saveza samostalnih sindikata Vojvodine.

Na dnevnom redu sednice su razmatrana dosadašnjih iskustava predstavnika SES-a privrednim sajamskim manifestacijama u 2018. godini. Dogovoreno je da se i tokom 2019. godine nastavi saradnja sa privrednicima iz Modriče, Doboja i Prnjavora iz Republike Srpske i Paraćina iz RS. SES je usvojio stav i predlaže lokalnoj samoupravi opštini Stara Pazova, da se dosadašnja saradnja sa privrednicima podigne na viši nivo, većim učešćem predstavnika lokalna uprava u realizaciji planirane saradnje. Dogovoreno je da u sastav delegacije na predstojeći sajamovima privrede čine predstavnici opštinske uprave opštine Stara Pazova, Unije poslodavaca Stare Pazove i Saveza samostalnih sindikata za opštinu Stara Pazova.

Na inicijativu SSS za pštinu Stara Pazova u Savetu su razmenjene Informacije o dinamici isplate zaostalih i tekućih putnih troškova zaposlenima koji te isplate ostvaruju iz budžeta opštine Stara Pazova. Tom prilikom je Nataša Mićić- pomoćnica predsednika opštine Stara Pazova i član SES-a, pojasnila da će isplata biti realizirana određenom dinamikom, po dogovorenim prioritetima. Naglasila je da opština Stara Pazova ima preuzete određene finansijske obaveze po kreditima i PDV, koje mora da prema preuzetim rokovima izmiruje. Što se tiče isplate putnih troškova za to postoji zakonska obaveza i dobra volja lokalne uprave da sve dogovoreno uz posredovanje Republičke Agencije za mirno rešavanje radnih sporova, isplati u što kraćem vremenskom periodu, a prema dinamici koja zavisi od priliva sredstava u budžet opštine.

Suzana Ilić je informisala Savet o situaciji nakon objavljenog Javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama sa teritorije AP Vojvodine za finansiranje ili sufinansiranje programa razvoja i delovanja lokalnih Socijalno-ekonomskih saveta, i naglasila da je opština Stara Pazova izvršla prijavu na navedeni Javni konkurs,te da još nema povratne Informacije jer nije konkurs zatvoren i nije doneta Odluka o istom.

Suzana Ilić je informisala članove SES-a o izvršenom razgovoru sa direktoricom Centra za socijalni rad opštine Stara Pazova Radom Žugić, o pitanju eventualnog pokretanja inicijative za izgradnju "Sigurne kuće" za žene koje su žrtve nasilja u porodici, koje pitanje je delegirano od strane predstavnika Saveza samostalnih sindikata za opštinu Stara Pazova u SES-u.
U razgovoru je rečeno da "sigurna kuća" postoji na području grada Sremska Mitrovica za sremski okrug, i da ima dovoljan smeštajni kapacitet, budući da se nasilnici izmeštaju iz porodice u skladu sa Zakonom koji reguliše ovu oblast, i to bez obzira da li su vlasnici nepokretnosti.

Suzana Ilić je naglasila da postoji drugi problem, a vezan je za smeštaj beskućnika kojih ima na području opštine, a nemamo izgrađene odgovarajuće smeštajne kapacitete. Objekti za ove namene postoje i koriste se u Beogradu i Novom Sadu, ali su malog kapaciteta da bi mogli primiti korisnike sa teritorija koje gravitiraju ka njima.

Socijalno-ekonomski savet je usvojio preporuku kojom se podržava planiranje izgradnje smeštajnih kapaciteta za ovu kategoriju socijalnih slučajeva kroz buduću strategiju razvoja opštine Stara Pazova za peroid 2021-2031 godina.

Sekretar SES-a:
Milenko Vučinović s.r.

Predsedavajući SES-a:
Rade Erceg s.r.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije