• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc-ekon-savetU Staroj Pazovi je dana 18. decembra 2018. godine održana 27. sednica Socijalno-ekonomskog saveta opštine Stara Pazova.

Na sednici je Rade Erceg dao informaciju o toku socijalnog dijaloga i pregovaranja u postupku mirnog rešavanja kolektivnog radnog spora, pokrenutog na zahtev Opštinskog odbora obrazovanja, vaspitanja i kulture SSS opštine Stara Pazova u sporu protiv Opštinske uprave opštine Stara Pazova.

Predmet spora je zahtev Opštinskog odbora obrazovanja, vaspitanja i kulture SSS za naknadu troškova prevoza za poslednje tri godine rada, zaposlenima u delatnosti obrazovanja, vaspitanja i kulture koji žive i rade u mestu stanovanja, kao i za one koji ne žive u mestu rada u skladu sa Ustavom, Zakonom o radu i Posebnim Kolektivnim ugovorima.

Socijalno-ekonomski savet je prethodno, na 23. Sednici razmatrao pomenuti zahtev i nije doneo odgovarajuću preporuku stranama u sporu, jer na sednici o tom pitanju nije postignut konsenzus predstavnika socijalnih partnera u Savetu. U međuvremenu je Savez samostalnih sindikata za opštinu Stara Pazova samoinicijativno podneo zahtev Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova. Nakon što je opštinska uprava opštine Stara Pazova dobrovoljno odlučila o učešću miritelja u kolektivnom radnom sporu, Republička Agencija za mirno rešavanje radnih sporova je odredila miritelja, i započet je postupak u kome je miriteljka pružala pomoć stranama u kolektivnom sporu, sa ciljem da zaključe sporazum o rešenju spora.

Do sada su održane dve sesije, a spor još nije zaključen Sporazumom. Istaknut je miran i tolerantan tok u samom postuku mirenja.

Usaglašena je preporuka koju će miriteljka poslati Opštinskoj upravi opštine Stara Pazova, na koju su na licu mesta stavili svoj potpis članovi Odbora, koga čine po jedan predstavnik strana u sporu i miritelj. Preporukom se obavezuje Opštinska uprava opštine Stara Pazova da od 01.01.2019. godine počne sa isplatom putnih troškova zaposlenima u obrazovanju, vaspitanju i kulturi u skladu sa Zakonom o radu i Posebnim Kolektivnim ugovorima.

Po pitanju isplate troškova prevoza za poslednje tri godine, na koje po Zakonu o radu zaposleni u mestu stanovanja kao i ostali koji su zaposleni a ne žive u mestu radaimaju pravo, tokom mirenja su od strane sindikata dati određeni predlozi lokalnoj upravi, u cilju izbegavanja nepotrebnih troškova.

Savet je razmatrao Informacija o konferenciji održanoj u Somboru na temu "Razvoj socijalnog dijaloga na lokalnom nivou" gde su učešće imali po jedan predstavnik svakog od socijalnih partnera u SES-u opštine Stara Pazova. Saopštenje o ovom događaju objavljeno je na zvaničnom sajtu opštine Stara Pazova.

Na sednici je razmatrana Informacija o održanoj Konferenciji na temu: "U suster problemima zaposlenih i tržišta rada" koju je organizovao Pokrajinski Socijalno-ekonomski savet, dana 14.12.2018. godine u Novom Sadu. Na Konferenciji su učešće uzeli i članovi SES-a opštine Stara Pazova.

Savet je informisan o obavezi SES-a, da na sledećoj sednici planiranoj za januar 2019. godine, izvrši razrešenje dosadašnjeg i izbor novog rukovodstva SES-a za 2019. godinu u skladu sa Zakonom o SES-u i Poslovnikom o radu SES-a.

Dužnost predsedavajućeg SES-a za 2019. godinu, vršiće predstavnik Saveza samostalnih sindikata za opštinu Stara Pazova, a dužnost zamenik predsedavajućeg predstavnik Lokalne upravi opštini Stara Pazova.

Sekretar Saveta:
Milenko Vučinović

Predsedavajući Saveta:
Vladimir Ćulaja

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije