• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc-ekon-savetDana 08. decembra 2017. godine članovi lokalnog Socijalno - ekonomskog saveta opštine Stara Pazova učestvovali su u radu Konferencije pod nazivom: "ZA RAZVOJ PRIVREDE, UZ UNAPREĐENjE SOCIJALNOG DIJALOGA" čiji je organiziator Pokrajinski Socijalno-ekonomski savet, a održana je u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu.

Konferencije je imala sledeće ciljeve:
- sagledavanja rezultata mera na unapređenju položaja privrede i zaposlenih, preduzetih u prethodnom godišnjem periodu i iznošenje predloga prioritetnih mera koje treba preduzeti u narednom godišnjem periodu, radi daljeg poboljšanja privrednog ambijenta i položaja poslodavaca, zaposlenih i svih građana u AP Vojvodini i u celoj Srbiji,
- razmatranja predloga za unapređenje ukupnog tripatitnog socijalnog dijaloga u Srbiji,pa i na nivou lokalnih samouprava, i pružanje pomoći osnivanju i aktiviranju socijalno-ekonomskih saveta u gradovima i opštinama na teritoriji AP Vojvodine, kao jednom od ključnih elemenata izgradnje demokratskog društva, u interesu privrednika, zaposlenih i cele lokalne zajednice.

Prilikom Analize aktivnosti na unapređenju socijalnog dijaloga u gradovima i opštinama na teritoriji AP Vojvodine, istaknut je rad opštine Stara Pazova, kao jedne od tri lokalne samouprave na području Vojvodine gde lokalni Socijalno-ekonomski savet uspešno i u kontinuitetu radi.

Konferenciju je otvorio Igor Mirović, predsednik Pokrajinske Vlade, a aktivno učešće u radu imali su predstavnici socijalnih partnera u Pokrajinskom SES-u, predstavnici Unije poslodavaca Vojvodine, Saveza samostalnih sindikata Vojvodine i Privredne komore Vojvodine.

Dana 12. decembra 2017. godine u maloj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi, sa početkom u 11,00 časova održan je okrugli sto u organizaciji Socijalno-ekonomskog saveta opštine Stara Pazova u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i Republičkom Agencijom za mirno rešavanje radnih sporova, na temu: "SOCIJALNI DIJALOG IZMEĐU SINDIKATA I POSLODAVACA I MIRNO REŠAVANjE RADNIH SPOROVA".

Zakonodavni okvir za socijalni dijalog u Republici Srbiji predstavila je Jesenka Čvoro, šef odseka za socijalni dijalog, kolektivno pregovaranje i zarade u Sektoru za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

O temi "Uloga i značaj Republičke agencije za mirnopredloženim izmenama Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova" učesnike je upoznala Dragana Andonovska, zaposlena u Agenciji.

Ciljevi organizovanja Okruglog stola su unapređenje socijalnog dijaloga na lokalnom nivo, uspostavljanje i razvoj tripatitnog socijalnog dijaloga na nivou lokalne zajednice, i ukazivanje na mogućnost mirnog rešavanja radnih sporova.

U radu Okruglog stolu učestvovali su i Dušan Petrović - sekretar Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije, Miloš Čujić - predstavnik Regionalne privredne komore Sremskog upravnog okruga iz Sremske Mitrovice, Bojan Kovrlija - načelnik Opštinske uprave opštine Stara Pazova, Radoje Blagojević - član Opštinskog veća opštine Stara Pazova, predstavnici socijalnih partnera - članica Socijalno - ekonomskog saveta opštine Stara Pazova, članovi veća Saveza samostalnih sindikata za opštinu Stara Pazova, predstavnici Unije poslodavaca Vojvodine - poslodavci Stara Pazova.

Za ovaj događaj i teme okruglog stola ostvaren je interes socijalnih partnera, a sam rad okruglog stola je popraćen od strane medija: RTV Stara Pazova i lokalnih pisanih medija.

Sekretar Saveta:
Milenko Vučinović s.r.

Predsedavajući Saveta:
Marina Ljubinković s.r.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije