• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc-ekon-savetU sredu 25. novembra 2015. godine u Staroj Pazovi je sa početkom u 13:00 časova održana Javna tribina na temu: „Siva ekonomija i rad na crno” u organizaciji Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova uz saradnju sa socijalnim partnerima Saveta: Unijom poslodavaca Srbije-poslodavcima Stare Pazove, Savezom samostalnih sindikata opštine Stara Pazova i opštinom Stara Pazova. Rad tribine propraćen je od strane lokalnih medija RTV Stara Pazova, Sremskih novina, Pazovačke revije, Pazovačkog ogledala i Hlas Ludu.

Predavači – gosti u radu Javne tribine bili su:

  • Goran Macura, načelnik u Sektoru Tržišne inpskcije-odelenja za opšti nadzor Ministartva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije,
  • Vladan Tanasić, načelnik Odelenja Inspekcije rada u Sremskoj Mitrovici, Ministartva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i
  • Tomislav Stajić, sekretar Saveza samostalnih sindikata Vojvodine.

Tribini su kao gosti prisustvovale i Čedanka Andrić-sekretar Republičkog Socijalno-ekonomskog Saveta i Milina Tušjak-sekretar Pokrajinskog Socijalno-ekonomskog Saveta.

Predavači su tokom izlaganja akcenat stavili na stanje u oblasti „sive ekonomije i rada na crno” godinu dana kasnije, odnosno na vreme od održane Javne tribine u Novoj Pazovi iz oktobra 2014. godine-do oktobra 2015. godine.

O „radu na crno” kao obliku nelegalnog rada, štetnim posledicama na radnike koji rade na crno, na poslodavace koji rade u legalnim tokovima i na državu, i preduzetim merama inspekcijskog nadzora i efektima tih mera, govorio je Vladan Tanasić, načelnik Odelenja Inspekcije rada iz Sremske Mitrovice. Bilo je reči i o preventivnim merama koje je sprovodila i sprovodi Inspekcije rada.

O pojavnim oblicima „sive ekonomije” iz nadležnosti rada Tržišne inspekcije, a posebno o novim odredbama koje donosi Zakon o Inspekcijskom nadzoru, čija je delimična primena počela krajem juna ove godine, a puna primena stupa na snagu u aprilu 2016. godine, govorio je Goran Macura, načelnik u sektoru Tržišne inspekcije.

O preventivnim i edukativnim aktivnostima i merama sindikata na suzbijanju pojave „rada na crno” i efektima tih aktivnosti govorio je Tomislav Stajić, sekretar Saveza samostalnih sindikata Vojvodine.

Po završetku predavanja otvorena je diskusiju u kojoj su učesnci Tribine naglasili neke probleme iz ove oblasti, postavljali pitanja i tražili savete. Na ista su od strane predavača dati odgovori i smernice za njihovo rešavanje.

Sekretar saveta:
Milenko Vučinović s.r.

Predsedavajući saveta:
Jovo Bijelić s.r.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije