• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

soc-ekon-savet26. januara 2015. godine, u Beloj zgradi, Slovenski trg bb, sa početkom u 14:00 časova, održana je 10. sednica Socijalno-ekonomskog Saveta. Sednici je pored članova Saveta prisustvovala Jadranka Bubonja, ispred Nacionalne službe za zapošljavanje u Staroj Pazovi i predstavnici medija.

Usvojen je Zapisnik sa 9. sednice Saveta, održane 18. decembra 2014. godine. Pod tačkom 2. dnevnog reda, Savet je razmatrao pitanje nezaposlenosti na području opštine Stara Pazova, o čemu je Jadranka Bubonja upoznala članove Saveta, prema raspoloživim podacima iz decembra 2014. godine.

Istaknuto je da na području opštine Stara Pazova ima 3561 nezaposleno lice. Uočena je nepovoljna struktura nezaposlenih, jer oko 30% čine nezaposlena lica starosti preko 50 godina, a isto toliki postotak je nezaposlenih lica mlađih od 30 godina. Kvalifikaciona struktura nezaposlenih takođe nije povoljna, jer ima dosta zastarelih zanimanja i neodgovarajućih kvalifikacija u odnosu na potrebe poslodavaca.

Stopa nezaposlenih u visini od 18,88% je najniža u Sremskom okrugu što je pozitivno ocenjeno. Informacija koja je objavljena na televiziji B92 da je stopa nezapolsenosti na području opštine 6% nije tačna i Savet apeluje da se ubuduće, za javnost ne plasiraju informacije koje nisu statistički tačne, jer to može dovesti do negativnog raspoloženja i iksrivljene slike u javnosti i kod potencijalnih investitora.

Kroz raspravu je naglašeno da u Novom Sadu postoji Centar za edukaciju i prekvalifikaciju, gde je u prve tri godine rada obuka besplatna, pod uslovom da postoji potreba poslodavca, koji će tako obučeno lice da primi u radni odnos. Savet predlaže poslodavcima na području opštine Stara Pazova da iskažu potrebe za određenim profilima radnika i dostave ih Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Služba da izvrši selekciju iz redova nezaposlenih koji mogu da pohađaju obuku i kordinira rad sa Centrom za obuku u NS.

Pomoć kod realizacije ove aktivnosti, a u cilju smanjenja nezaposlenosti neophodno je da pruži i lokalna uprava opštine Stara Pazova.

Na sednici je data saglasnost na sklapanje Ugovora o pružanju knjigovodstvenih usluga za Socijalno-ekonomski Savet u 2015. godini sa knjigovodstvenom agencijom: ,,Informacioni biro” iz Stare Pazove.

Na osnovu Poslovnika o radu, Savet je doneo Odluku o razrešenju Marine Ljubinković, predsedavajuće Saveta i Jove Bijelića, zamenika predsedavajućeg Saveta, koji su ovu dužnost obavljali u 2014. godini.

Za predsedavajućeg Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova za 2015. godinu izabran je Jovo Bijelić, ispred Unije poslodavaca Srbije - poslodavci Stare Pazove, a za zamenika predsedavajućeg u 2015. godini izabran je Rade Erceg, ispred Saveza samostalnih sindikata opštine Stara Pazova.

Sednica je završena u 15:05 časova.

SEKRETAR SAVETA
Milenko Vučinović s.r

PREDSEDAVAJUĆI SAVETA
Jovo Bijelić s.r

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije