• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

5 Tematska sednica Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova i Tvining tima iz Republike SlovačkeDanas je u Staroj Pazovi održana 5. Tematska sednica Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova i Tvining tima iz Republike Slovačke, na projektu ,,Unapređenje socijalnog dijaloga u Republici Srbiji,, na lokalnom nivou.

Sudionike današnje sednice pozdravio je u ime Lokalne samouprave opštine Stara Pazova, g-din Goran Savić, pomoćnik predsednika opštine Stara Pazova za lokalni ekonomski razvoj i strateški marketing.

U radu sednice pored članova Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova učestvovali su tri Eksperta iz Republike Slovačke i Valerija Kubalova, stalni stručni savetnik na projektu, kao i predstavnici Slovačke Republike koja sprovodi projekt ispred država članica EU.

Projekat finansira Evropska unija kroz sredstva projekta IPA 2012- treća komponenta, a projekt traje dve godine, počev od marta 2014. godine do marta 2016. godine.

Glavni korisnici projekta su Ministartvo za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Republike Srbije, Nacionalni Socijalno-ekonomski Savet, Savez samostalnih sindikata, Ujedinjeni granski sindikati ,,Nezavisnost,, Unija poslodavaca Srbije i lokalni socijalno-ekonomski saveti.

Cilj Komponenete 3. Projekta je da članovima Socijalno ekonomskog Saveta opštine obezbedi znanje i veštine za efektivan razvoj lokalnog partnerstva, kao i da se lokalni Socijalno ekonomski akteri pokrenu da ostvare pravo svojine nad razvojem lokalnih SES-a i na viši nivo podignu svoju ulogu u razvoju ekonomskog i socijalnog tržišta na lokalnom nivou.

Tokom sednice članovi Tvining tima su upoznati sa osnivanjem, ciljevima i načinom rada lokalnog SES-a. Analizirani su problemi koji su prisutni u radu SES-a, i dati predlozi za njihovo prevazilaženje.

Članovi Saveta su upoznati sa određenim primerima dobre prakse u Republici Slovačkoj, i dogovoren je nastavak rada na projektu nakon sumiranja rezultata i nakon obilaska lokalnih Saveta na području Republike Srbije, u septembru mesecu ove godine.

SEKRETAR SAVETA
Milenko Vučinović s.r.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije